hmkhead copy.gif (44697 bytes)2002. JANUÁR-FEBRUÁR

Kedves olvasók!

Pákozdi Judit főszerkesztőIgen, igen, nagyon is jól látják! Nem a nyomda ördöge játszik Önökkel: ennek a január–februári dupla számnak valóban dupla címlapja van! Oka pedig az, hogy a következő hónaptól dinamikusabb, vidámabb külsővel jelenünk meg. Ilyen volt – ilyen lesz! Szeretnénk ugyanis, hogy könnyebben észrevegyenek, jobban azonosíthassanak minket az újságárusok ezernyi harsány kiadványa között, hogy habozás nélkül mondhassák: kérek egy KONYHAMAGAZINT! Így tömören, röviden, ami nem azt jelenti, hogy a hagyományos és mai magyar jelzőkhöz hűtlenné váltunk volna (most is ott szerepel a cím melletti piros szalagban). Meggyőződéssel és büszkén vállalt jó hagyományainkon nem változtatunk. Ám külsőnkön olykor illik igazítani, hogy haladjunk a korral, de csak úgy, ahogyan az öreg serpenyőt teflonra cseréljük: az íz, a lényeg – marad. Szívből reméljük, hogy megújuló külsőnkkel elnyerjük az Önök tetszését.

Változásban egyébként más téren sincs hiány lapunk háza táján. Receptjeink szerzője, gondozója, kipróbálója, mondhatni atyja, Hargitai György kollégánk decemberben elnyerte a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségtől a mesterszakács kitüntető címet. Büszkék vagyunk rá, hiszen lapunkon kívül több mint 40 megjelent szakácskönyv dicséri alkotókedvét, s ugyan receptjei eddig is kitűnőek és megbízhatóak voltak, mostantól azonban – a szó szoros értelmében – hivatalosan is mesteriek lesznek.

Sajnos rossz változásról is be kell számolnunk, amelyet lehetőségeinkhez képest igyekeztünk jóra fordítani. Közel egy éve meghirdettük az m1 televízió Ízlelő című műsorával közösen az Év háziasszonya pályázatot. Ebben a jelentkező lányok-asszonyok, a nyilvánosság előtt mérhették volna össze tudásukat, s közülük a legjobbé lehetett volna az álomkonyha. De a médiatenger mostanában szilaj hullámokat vet, s az egyik elsodorta az Ízlelő műsorát. A pályázat megoldásának gondja így egyedül ránk maradt. Miután az ígért tv-vetélkedőt mi magunk nem tudjuk megszervezni, úgy döntöttünk, ha már nem nyerhet a legjobb, nyerjen a legszerencsésebb. Ő az álomkonyha helyett álomhétvégét kap, amelyet másodmagával a Danubius Thermal Hotel Margitszigetben tölthet el az általa választott időpontban. A félpanziós ellátás mellett az uszoda, jacuzzi, szauna, termálmedence, gőzfürdő, aromakabin és fitneszterem is ingyenesen a rendelkezésére áll. A sorsoláson a szerencse a háromgyermekes cserháthalápi családanyának, Cservenák Ritának kedvezett.

Reméljük élvezni fogja a gondtalan kikapcsolódást a gyönyörű környezetben, Önök pedig változatlan szeretettel és hűséggel keresik majd a megújult Konyhamagazint az újságárusoknál.

Pákozdi Judit