Eszem-Iszom Magazin 2007.01.01
Új étlap a Central Cellar Étterem és Borpincében


Ha még itt nem jártak, ide feltétlenül el kell látogatniuk! Remek ételek és mellé szép borok ez a Central Cellar, ezt bizonyítja, hogy a tulajdonos kiváló borszakértő és mellé nagyon jó szakács is, akinek a munkája mellett a hobbija is mind a borászat, mind a főzés. Az étlapot és a borlapot maximális hozzáértéssel és körültekintéssel válogatja össze.

Íme a menüsor amelyet egy kis ízelítőnek szánt az új étlapról, aki ezeket az ételeket választja az itt felsorolt borokkal, annak különleges kulináris élvezetben lesz része.


Szárnyasmáj pástétom zöldekkel és dijoni öntettel
Poultry liver pasty with fresh greens and dijoner sauce

Demeter Zoltán ~ Kakas Furmint 2005


"Csorba" erdélyi húsgombócleves
"Csorba" Transylvanian meatball soup


Tűzdelt vadnyúlgerinc gesztenyés merlottmártással és kakukkfüves polentával
Barded saddle of hare with Merlot sauce, chesnuts and thyme polenta

Malatinszky Csaba ~ Cabernoir 2004


Vegetáriánus:

Gombákkal töltött parajos palacsinta juhtúrós öntettel
Spinach pancake filled with various mushrooms, served with sheep's cottage cheese sauce

Szepsy István ~ Király Hárslevelű 2005


Mézes polenta erdeigyümölcs mártással
Polenta with honey and forest berries sauce

Szepsy István ~ Cuvée 2003


Gál Attila és Kõvári Orsolya
Kapcsolódó egység: Central Cellar Étterem és Borpince