Eszem-Iszom Magazin 2007.09.01
Étlap újítás a Nádor Borétteremben


Hideg előételek
Cold starters


Édesköménnyel pácolt lazac szeletek borókás citromhabbal 1.900
Slices of salmon marinated with fennel sided by juniper scented lemon mousse

Konyakos libamáj terrine villányi borkocsonyával 2.350
Cognac scented goose liver terrine with Villány wine jelly


Borjú tatár beefsteak 2.500
Veal chop tartar

Kacsamájpástétom makói hagymalekvárral 2.350
Duck liver pâté with Makó onion jam

Magyaros paraszttál 2.500
Hungarian peasant's platter

Füstölt szarvassonka marinírozott vadgombákkal 2.500
Smoked deer ham with marinated wild mushrooms



Levesek
Soups


Szürkemarha esszencia szarvasgombás derelyével 920
Hungarian beef bouillon with truffle pastry pockets


Szegedi halászlé 1,300
Fish soup "Szeged" style


Bárányragu leves palócosan 950
"Palóc" style lamb ragout soup


Nyírségi gombóc leves 920
"Nyírség" style dumpling soup


Gulyásleves szürkemarha lábszárból 1,250
Hungarian beef Goulash


Meleg előételek
Hot starters

Finom füvekkel sült sajtválogatás Vilmoskörte pürével 2,700
Various cheeses grilled with fine herbs served with William's pear purée

Pirított libamáj szeletek kecskesajt lepénnyel Tokaji furmint mártással 2,500
Grilled slices of goose liver with goat's cheese pancake and a Tokaj furmint wine sauce


Parasztsonkás zöldspárga roston sütve zöldalmás tormamártással 2,200
Grilled green asparagus with ham served with horseradish sauce and green apple

Bakonyi húsos szalonnába tekert zöldséges juhsajtnyárs 2,300
Vegetable and ewe's cheese skewers wrapped in "Bakony" bacon


Saláták, savanyúságok
Salads and pickles


Kerti bébi saláták vörösboros redukcióval 850
Baby lettuces with a red wine reduction


Káposztasaláta 350
Pickled cabbage salad

Paradicsom saláta lilahagymával és friss bazsalikommal 550
Tomato salad with red onion and fresh basil leaves

Hordóban érlelt savanyúságok 420
Barrel-matured pickles

Vegetáriánus ételek
Vegetarian dishes

Mentával pácolt málnaecetes sült gyümölcsök 2,500
Grilled fruits marinated in raspberry vinegar and mint


Zöldségekkel töltött padlizsán sáfrányos rukkola mártásban 2,300
Aubergine stuffed with vegetables served in saffron scented rocket sauce

Brokkolitorta snidlinges paradicsomraguval 2,300
Broccoli cake with chives and tomato ragout

Kakukkfűvel, zsályával grillezett legírozott vargányakalapok 2,500
Bolete mushroom caps grilled with thyme and sage

Halak
Fishes

Gomba frinzer-rel göngyölt fogasfilé parajfelfújttal csőben sütve 2,600
Fillet of pikeperch rolled with grounded mushroom baked au gratin with spinach soufflé

Citromos pontyszeletek zöldséges rétessel 2,600
Lemon carp slices with vegetable strudel

Zalai rákrizottó 2,300
"Zala" style crayfish risotto


Szárnyasok Poultry

Ordasajttal töltött jércemell aszúban érlelt almával és rozmaringos burgonyával 2,100
Chicken breast stuffed with orda cheese served with apple matured in aszú wine and rosemary potatoes

Ropogósra sült libacomb párolt káposztás burgonyapéppel 2,600
Crispy goose leg with potato purée mixed with steamed cabbage

Rózsaszínre sült kacsamell aszaltgyümölcsös narancskaramellel 3,500
flambirozott burgonyafánkkal
Rosé duck breast served with potato dough flambéed with dried fruits with orange caramel

Nemes húsok
Noble meat dishes

Borjúérmék magyarosan roston sült korongburgonyával 3,800
Medallions of veal Hungarian style served with grilled potato scones


Velős borjúcsülök paradicsomos parajmetélttel 4,200
Knuckle of veal served with calf brain and spinach pasta noodles with tomato


Mangalicaborda zöldfűszeres óvári kéregben, tejszínes csirág rizottóval 2,850
Fillet of Mangalica pork in cheese coating with green herbs sided by creamy asparagus risotto

Roston sült rozmaringos báránygerinc vörösboros alma soutéval
és tejszínes rakott cukkinivel 5,500
Rosemary flavoured grilled lamb saddle with red wine-apple sauté and creamy layered zucchini

Szürkemarha hátszínbe göngyölt tojásos lecsó, paprikás mártással
és vajas galuskával 2,800
Hungarian beef rump steak rolled with "lecsó" and eggs served with paprika sauce and noodles

Vörösboros marhapörkölt pásztortarhonyával 2,300
Red wine sprinkled beef stew served with pellets of pasta

Óriás szürkemarha bélszínjava vajas zöldségekkel, hercegnő burgonyával, konyakos zöldborsmártással 8,900
Giant Hungarian beef steak with buttered vegetables pommes duchess and cognac green pepper sauce

Szürkemarha bélszín roston süt libamájjal, kapros paprikás mártással és tepertős galuskával 5,200
Fillet Mignon and grilled goose liver and dilly paprika sauce served with crackling dumplings


Gemenci vaddisznógerinc zölddió befőttel és bazsalikomos blinivel 3,500
Saddle of "Gemenc" wild boar served with bottled green walnuts and blini with basil

Báránycsülök sütőtökös burgonyagombóccal 2,800
Knuckle of lamb sided by potato dumplings with pumpkin


Desszertek Desserts

Csokoládé soufflé cigánymeggyel és vanilia fagylalttal 900
Chocolate soufflé with wild sour cherries a’la mode

Túróhabos sárgabarackos máglyarakás 750
"Máglyarakás" (Apple Charlotte) with Cottage cheese mousse and apricot

Gesztenyefánk fahéjas csokoládémártással 900
Chestnut doughnuts served with cinnamon scented chocolate sauce

Almás rétes torony 900 3,60
Tower of Apple strudels

Máktorta narancsos áfonyakaramellel 700
Poppy seed cake served with orange-blueberry caramel

Palacsinta felfújt flambírozott gyümölcsökkel 950
Pancake soufflé with flambéed fruits

Áraink a szervízdíjat nem tartalmazzák
Prices do not include service


Kapcsolódó egység: Nádor Magyaros Borétterem