Étlap újítás a Nádor Borétteremben
Hideg előételek
Cold starters
Édesköménnyel pácolt lazac szeletek borókás citromhabbal 1.900
Slices of salmon marinated with fennel sided by juniper scented lemon mousse
Konyakos libamáj terrine villányi borkocsonyával 2.350
Cognac scented goose liver terrine with Villány wine jelly
Borjú tatár beefsteak 2.500
Veal chop tartar
Kacsamájpástétom makói hagymalekvárral 2.350
Duck liver pâté with Makó onion jam
Magyaros paraszttál 2.500
Hungarian peasant's platter
Füstölt szarvassonka marinírozott vadgombákkal 2.500
Smoked deer ham with marinated wild mushrooms
Levesek
Soups
Szürkemarha esszencia szarvasgombás derelyével 920
Hungarian beef bouillon with truffle pastry pockets
Szegedi halászlé 1,300
Fish soup "Szeged" style
Bárányragu leves palócosan 950
"Palóc" style lamb ragout soup
Nyírségi gombóc leves 920
"Nyírség" style dumpling soup
Gulyásleves szürkemarha lábszárból 1,250
Hungarian beef Goulash
Meleg előételek
Hot starters
Finom füvekkel sült sajtválogatás Vilmoskörte pürével 2,700
Various cheeses grilled with fine herbs served with William's pear purée
Pirított libamáj szeletek kecskesajt lepénnyel Tokaji furmint mártással 2,500
Grilled slices of goose liver with goat's cheese pancake and a Tokaj furmint wine sauce
Parasztsonkás zöldspárga roston sütve zöldalmás tormamártással 2,200
Grilled green asparagus with ham served with horseradish sauce and green apple
Bakonyi húsos szalonnába tekert zöldséges juhsajtnyárs 2,300
Vegetable and ewe's cheese skewers wrapped in "Bakony" bacon
Saláták, savanyúságok
Salads and pickles
Kerti bébi saláták vörösboros redukcióval 850
Baby lettuces with a red wine reduction
Káposztasaláta 350
Pickled cabbage salad
Paradicsom saláta lilahagymával és friss bazsalikommal 550
Tomato salad with red onion and fresh basil leaves
Hordóban érlelt savanyúságok 420
Barrel-matured pickles
Vegetáriánus ételek
Vegetarian dishes
Mentával pácolt málnaecetes sült gyümölcsök 2,500
Grilled fruits marinated in raspberry vinegar and mint
Zöldségekkel töltött padlizsán sáfrányos rukkola mártásban 2,300
Aubergine stuffed with vegetables served in saffron scented rocket sauce
Brokkolitorta snidlinges paradicsomraguval 2,300
Broccoli cake with chives and tomato ragout
Kakukkfűvel, zsályával grillezett legírozott vargányakalapok 2,500
Bolete mushroom caps grilled with thyme and sage
Halak
Fishes
Gomba frinzer-rel göngyölt fogasfilé parajfelfújttal csőben sütve 2,600
Fillet of pikeperch rolled with grounded mushroom baked au gratin with spinach soufflé
Citromos pontyszeletek zöldséges rétessel 2,600
Lemon carp slices with vegetable strudel
Zalai rákrizottó 2,300
"Zala" style crayfish risotto
Szárnyasok Poultry
Ordasajttal töltött jércemell aszúban érlelt almával és rozmaringos burgonyával 2,100
Chicken breast stuffed with orda cheese served with apple matured in aszú wine and rosemary potatoes
Ropogósra sült libacomb párolt káposztás burgonyapéppel 2,600
Crispy goose leg with potato purée mixed with steamed cabbage
Rózsaszínre sült kacsamell aszaltgyümölcsös narancskaramellel 3,500
flambirozott burgonyafánkkal
Rosé duck breast served with potato dough flambéed with dried fruits with orange caramel
Nemes húsok
Noble meat dishes
Borjúérmék magyarosan roston sült korongburgonyával 3,800
Medallions of veal Hungarian style served with grilled potato scones
Velős borjúcsülök paradicsomos parajmetélttel 4,200
Knuckle of veal served with calf brain and spinach pasta noodles with tomato
Mangalicaborda zöldfűszeres óvári kéregben, tejszínes csirág rizottóval 2,850
Fillet of Mangalica pork in cheese coating with green herbs sided by creamy asparagus risotto
Roston sült rozmaringos báránygerinc vörösboros alma soutéval
és tejszínes rakott cukkinivel 5,500
Rosemary flavoured grilled lamb saddle with red wine-apple sauté and creamy layered zucchini
Szürkemarha hátszínbe göngyölt tojásos lecsó, paprikás mártással
és vajas galuskával 2,800
Hungarian beef rump steak rolled with "lecsó" and eggs served with paprika sauce and noodles
Vörösboros marhapörkölt pásztortarhonyával 2,300
Red wine sprinkled beef stew served with pellets of pasta
Óriás szürkemarha bélszínjava vajas zöldségekkel, hercegnő burgonyával, konyakos zöldborsmártással 8,900
Giant Hungarian beef steak with buttered vegetables pommes duchess and cognac green pepper sauce
Szürkemarha bélszín roston süt libamájjal, kapros paprikás mártással és tepertős galuskával 5,200
Fillet Mignon and grilled goose liver and dilly paprika sauce served with crackling dumplings
Gemenci vaddisznógerinc zölddió befőttel és bazsalikomos blinivel 3,500
Saddle of "Gemenc" wild boar served with bottled green walnuts and blini with basil
Báránycsülök sütőtökös burgonyagombóccal 2,800
Knuckle of lamb sided by potato dumplings with pumpkin
Desszertek Desserts
Csokoládé soufflé cigánymeggyel és vanilia fagylalttal 900
Chocolate soufflé with wild sour cherries a’la mode
Túróhabos sárgabarackos máglyarakás 750
"Máglyarakás" (Apple Charlotte) with Cottage cheese mousse and apricot
Gesztenyefánk fahéjas csokoládémártással 900
Chestnut doughnuts served with cinnamon scented chocolate sauce
Almás rétes torony 900 3,60
Tower of Apple strudels
Máktorta narancsos áfonyakaramellel 700
Poppy seed cake served with orange-blueberry caramel
Palacsinta felfújt flambírozott gyümölcsökkel 950
Pancake soufflé with flambéed fruits
Áraink a szervízdíjat nem tartalmazzák
Prices do not include service
|