Eszem-Iszom Magazin 2007.10.01
Vincze Béla Borvacsora a Nádor Magyaros Borétteremben


Vincze Béla Borvacsora
2007.november 14-én, 20.00h-tól a Nádor Magyaros Borétteremben

Tisztelt Hölgyem,Uram!

Legyen partnerével együtt egy különleges vacsora részese. Ezen az estén
VINCZE BÉLA - a 2005-ös ÉV BORÁSZA -
legkedveltebb borait töltjük vendégeink poharaiba.
Vincze Béla többéves nagyüzemi borászkodás és tapasztalat-szerzés után, 1994-ben alapította meg saját családi pincészetét. A vállalkozás a már meglévő termőterületét a közeljövőben mintegy 29 ha új telepítéssel szándékozik növelni, a Borvidék legszebb és legkiválóbb termőhelyein, a szomolyai "Gyűr" dűlőben, a "Bordahegyen", valamint Eger egyik legrégebbi szőlészeti hagyományokkal rendelkező területén, a legendás "Mészhegyen". 2005-re 12.5 ha telepítése valósult meg.

Tokaji Naparany Száraz Cuvée 2006. Béres
Igazi borritkaságnak számít ez a Furmint és Hárslevelű házasításából származó Cuvée, melyben a Furmint savai tökéletesen egybeolvadnak a Hárslevelű gyümölcsösségével. Elegancia, érett savak és kellemes frissesség jellemzi, melyet a 3 hónapos tölgyfahordós érlelés tesz kerekké.

Zsályás juhsajttal töltött, dióecetes körte

Egri Kékfrankos 2000. Birtok
A már érett kékfrankosokra jellemző meggyes-cseresznyés illat és aroma kerek eleganciája olvad egybe a szeder és fekete áfonya gyümölcsös és lekváros jegyeivel. Kerek, érett savai szép összhangot alkotnak a bársonyos tanninokkal.

Vadkacsamell fügés káposztával

Egri Bikavér 2003. Birtok
Cseresznyés-meggyes gyümölcsei keverednek a kisfahordós érlelés fa, füst és csokoládéra emlékeztető jegyeivel. Lágy savai, bársonyos tanninjai jól összesimulnak a bor alkoholtartalmával.

Bazsalikomos Gyöngytyúk gyöngyhagymaraguval

Egri Cabernet Franc 2003. Birtok
Savai teljesen lekerekedtek, tanninjai bársonyosak, cseresznyés- meggyes jellege keveredik az új fából származó enyhén füstös fekete csokoládéval. Palackos érlelésre kiváló bor. Hosszú lecsengése, gyümölcsössége és tömör szerkezete sok élményt nyújt.

Ropogós borjúvesepecsenye rozmaringos vargányalepénnyel

Egri Cabernet Sauvignon 2003. Birtok
Gyümölcsössége feketeribizli és mellette cseresznye, meggy. Palackos érlelésre kiváló bor. Hosszú lecsengése, gyümölcsössége és tömör szerkezete sok élményt nyújt. Új fás jegyei beleolvadnak a nagy test fűszerességébe.

Vaddisznógerinc ribizlilekvárral és ordafánkkal

Egri Pinot Noir 2003. Arcanum
Ez a túlérésben szüretelt, aszalódott szemeket tartalmazó szőlő olyan csodálatos aromavilágú, vastag bor, mely különleges alkalmak féltve őrzött kincsévé teszi minden palackját. Extarkt tartalma vetekedik az aszúborokéval. Illatában a méz, a meggy és a cseresznye aromái mellett a füge és a mazsola is felismerhető. Ízében keveredik a konyakmeggy és a méz aromavilága, a feketére érett cseresznyéből készült házi lekvár ízjegyeivel. Utóíze tartós és hosszú.

Csokoládé Soufflée mentafagylalttal


A menü ára személyenként 10.900,-Ft

A nagy érdeklődésre való tekintettel, előzetes asztalfoglalás ajánlott!
.
Web: www.nadorboretterem.hu E-mail: foglalas@nadorboretterem.hu Tel:+361-302-3086


Kapcsolódó egység: Nádor Magyaros Borétterem