Eszem-Iszom Magazin 2007.11.01
Megérkezett a Beaujolais Nouveau a Chez Danielbe


Megérkezett a Beaujolais Nouveau! - Le Beaujolais Nouveau est arrivé!

November 15-én, csütörtökön este, jöjjön és kóstolja meg az Újbort!

Venez nombreux, le jeudi 15 Novembre, gouter le Nouveau Vin!

Come and taste the New Wine, on Thursday 15th of November!


Elvitelre is! Meme á l_emporter! Take it home with you!



15-én, mint minden évben november 3. csütörtökén, ünnepélyesen kiszabadítjuk a nemrégiben palackba zárt Beaujolais Nouveau újbort, mely mellé november hó folyamán az alábbi, gondosan összeválogatott á la carte étlapot kínáljuk:

Le 15 Novembre, 3-eme jeudi du mois, nous délibérons de sa bouteille le Nouveau Vin de cette année 2007, accompagné d_un menu á la carte, spécialement élaboré pour l_occasion. Le menu serait disponible tout au long du mois de novembre !

On 15th of November, we propose a special á la carte-dinner to escort the Beaujolais New Wine 2007.
Menu is available all November!


Előételek / Entrées:



Francia hagymaleves pirított szemlekockákkal és reszelt sajttal 750.-

Soupe á l_oignon aux croutons et fromage



Sütőtökkrém leves szelídgesztenyével 980.-

Creme de potiron á la châtaigne



Tésztába göngyölt kolbászka vörösbormártással 1650.-

Saucisson brioché sauce vin rouge



Házi pástétomok vegyes tála 2000.-

Assiette de nos charcuterie maison



Bacon szalonnába bújtatott csirkemáj meggymártással, salátával 2100.-

Salade de foie de volaille au bacon et sa sauce aux griottes



Báránynyelv Gribiche mártással (kemény tojás - vinaigrette) 2200.-

Langue d'agneau á la Gribiche



Főételek / Plats principaux:



Szarvasgombával tűzdelt csirke java, fehérmártással 2550.-

Piece de poularde truffée et sa sauce blanche



Csontozott kacsa comb krumplipürével, tengeri sóval és laskagombával 2950.-

Parmentier de canard, sel de mer et pleurotes sautées



Márványos marha szelet Maître d_hôtel fűszervajjal, spenótágyon 3100.-

Entrecôte grillé au beurre maître d_hôtel, sur son lit d_épinard



Lassú tűzön sült bárány lábszár párolt hordóburgonyával 3200.-

Sourit d_agneau confit, façon Navarin, et ses pommes vapeurs



Fogas filé újbormártással, vadrizzsel 3200.-

Filet de sandre sauce Vin Nouveau, riz sauvage



Édességek / Desserts:



Gorgonzola vörösborban főtt birsalmával 1550.-

Gorgonzola aux coings pochés au vin rouge



Banántorta vaníliaöntettel 900.-

Tarte á la banane et sa creme anglaise



Madártej Amaretto-ban érlelt meggyszemekkel 950.-

Oeuf á la neige et ses griottes confites á l_Amaretto



Forró, omlós csokoládé fondant, piros gyümölcsmártással 1050.-

Fondant au chocolat, coulis de fruits rouges





Beaujolais Nouveau, Marc Ajoux, 2007 3900.-Ft/ü/bttle

Pohárra / au verre: 600.-Ft/ 1 dl



Elvitelre is! Meme á l_emporter! 1650.-Ft/bttle


Kapcsolódó egység: Chez Daniel Restaurant