Eszem-Iszom Magazin 2009.07.07
Feketekagylóval várják a Chez Daniel Étteremben


Le jeudi 09 juillet et le vendredi 10 juillet on vous invite a une:



Soirée Moules au

Restaurant Chez Daniel





Ezen a héten olyan Á la carte kínálattal készülnek, melynek minden egyes fogása magában rejti a feketekagyló finom húsát.

Fontos megjegyezni, hogy az idei telepítésű holland kagylókat ezen a héten lehet első ízben megkóstolni!



És amiből választani lehet:



Előételek:



Tejszínes feketekagyló krémleves friss korianderrel

Citrusokban marinírozott feketekagyló zöldsalátán

Kagylókoktél házi majonézben mangóval és avokádóval

Provenci feketekagyló paradicsomos mártással: fokhagyma és provenci fűszerek

Gratinírozott feketekagyló spenótágyon



Főételek:



Tejszínes feketekagyló gyöngyhagymával illatos vadrizzsel

Feketekagyló tengerész módra: fehérbor, fokhagyma, friss fűszerek

Feketekagyló, ahogy a belgák szeretik: sült krumplival

Lazac filé sáfrányos feketekagyló-mártással vajon pirított répaágyon

Trópikus nyelvhal gőz felett párolva simára kevert, vajas kagylómártással és bébi zöldségekkel



Édességek:



Házi édességek vegyes tála



A kétfogásos menü ára 3900.-Ft

A háromfogásos menü ára: 4500.-Ft



Ajánlott bor: EARL Lemenicier, St. Péray Traditionnel, 2006: 6500.- Ft/ü



~ * ~



Venez participer a notre Soirée Moules cette fin de semaine.

Le menu sera hors de commun et autant plus appréciable.

Nous tenons á vous dire que les moules hollandaises vous seront propoés pour la premiere fois dans cette saison!



Entrées:

Creme de moules á la coriandre

Salade de mesclun et ses moules marinées aux agrumes

Cocktail de moules a l_avocat et a la mangue

Moules provençales : tomate et l_ail

Gratiné de moules aux pousses d_épinard



Plats principaux :



Moules poulettes: a la creme et au riz sauvage

Moules marinieres : vin blanc, ail et herbes fraiches

Moules a la belge : Moules-frittes

Filet de saumon et sa sauce aux moules safranée, carottes au beurre

Filet de sole tropicale vapeur, émulsion de jus de moules et ses petits légumes



Desserts:



Farandole de nos desserts maison



Le prix du menu de 2 plats est de 3900.-Ft.

Le prix du menu de 3 plats est de 4500.-Ft.





Vin proposé: EARL Lemenicier, St. Péray Traditionnel, 2006: 6500.- Ft/ü



Veuillez réserver votre table en avance par téléphone au 302-40-39

ou par mail au restaurant@chezdaniel.hu


Kapcsolódó egység: Chez Daniel Restaurant