Eszem-Iszom Magazin 2019.05.15
Pünkösdi ajánlat Náncsi Néninél

APEROL SPRITZ
Könnyű, gyöngyöző aperitif, narancssárga gyógynövényes-narancsos ital.
Bortolomiol gyöngyöző borral, narancs cikkekkel és sok jéggel kínáljuk.
1660.-

FRISS ZÖLDSPÁRGA HOLLANDI MÁRTÁSSAL
2150.-

TATÁRBEEFSTEAK
Paprikával, paradicsommal, újhagymával és pirítóssal
3450.-

„TUNKEDLI”
Saját zsírjában pirított kacsamáj falatkák, kislábosban tálalva, friss kenyérrel.
3450.-

TÁRKONYOS, ZÖLDSÉGES KACSARAGULEVES
Pikáns, tárkonnyal ízesített leves, omlós kacsahússal és sok zöldséggel.
1850.-

SPÁRGAKRÉMLEVES CSÉSZÉBEN
friss spárgafej darabkákkal
1250.-

ANYUKÁM ZÖLDBORSÓLEVESE
zsenge sárgarépával és vajas galuskával
1350.-

FOGASFILÉ ROSTON SÜTVE, FRISS ZÖLDSPÁRGÁVAL
Hollandi mártással és petrezselymes krumplival
3680.-

PÁSZTORÁBRÁND
A csirkemell szeletkéket újhagymával, zöldpaprikával, illatos fűszerekkel
és karikára vágott krumplival együtt ropogós pirosra sütöm.
3250.-
KEMENCÉBEN PIROSRA SÜLT KÉTSZEMÉLYES BÁRÁNYLAPOCKA ILLATOS FŰSZEREKKEL
A fűszeres olívaolajban néhány napig pácolom a bárányt, majd lassan omlósra párolom,
végül pedig méz és sör keverékével arany barnára sütöm, karamellizálom,
így kap ínycsiklandóan vonzó külsőt és illatot. Nagyon finom.
1fő 3450.-
2fő 6900.-

PIEDONE KEDVENCE RÉZ SERPENYŐBEN
Pirított bélszíncsíkok, hagymával, fokhagymával, vörös babbal,
füstölt kolbász karikákkal, paradicsommal és paprikával.
Friss kenyérrel érdemes a szaftját kitunkolni.
4950.-

SPÁRGÁS SPAGETTI PIROSRA SÜLT GARNÉLA RÁKOCSKÁKKAL
Sült paradicsommal és parmezán sajttal tálaljuk ezt a könnyed finomságot.
3650.-

SPÁRGÁS CSIRKE
Roston sült csirkemell friss zöld spárgával,
vajas petrezselymes krumplival és illatos citromfüves mártással
3350.-

ZSENGE TÖKFŐZELÉK BORJÚPÖRKÖLTTEL
3250.-

PANKO MORZSÁBAN ROPOGÓSRA SÜLT KIRÁLYGARNÉLA (10DB)
Sáfrányos rizzsel, friss narancsos salátával
és édes chili szósszal tálalom ezt a könnyű finomságot.
3850.-

BÉLSZÍNÉRMÉK ROSTON ZÖLDBORS MÁRTÁSSAL
Grillezett zöldségekkel
és fűszeres steak burgonyával tálaljuk.
5350.-

BOGRÁCSBAN FŐTT FRISS LECSÓ
tojással és friss kenyérrel
2850.-

NARANCSOS KACSAMELL FRISS SALÁTÁVAL
A kacsamelleket két napig zöldfűszeres olívaolajban pácoljuk,
majd a kemencében megsütjük. Felszeleteljük és gyömbéres, mézes narancsmártással,
sült rozmaringgal, gombás rizzsel és friss salátával tálaljuk ezt az ínyencséget.
3650.-

TANYASI CSIRKE RÁNTVA PETREZSELYMES KRUMPLIVAL
Tejfölös uborkasalátával a legjobb.
3450.-

MÉZES PULYKA
Ropogós, mézes bundában sült pulykamellszelet, karamellizált friss eperrel
és házi burgonyafánkkal. Igazi különlegesség, érdemes kipróbálni.
3450.-

MÁLNÁS „TIRAMISU”
Nemcsak a gyomrot, hanem a lelket is megnyugtatja.
1450.-

TÚRÓS SMARNI
Meleg, citromfüves epres öntettel.
Pille könnyű finomság.
1450.-

MADÁRTEJ
sok vaníliával és habbal
1580.-

A LEGFINOMABB FRANCIA VALHRONA CSOKOLÁDÉBÓL KÉSZÜLT: CSOKI SZUFLÉ
Ínyenceknek való rafinált kis desszert, kis cserépedényben sütve,
kívül puha, meleg tészta, belül forró, folyékony csokoládé
1780.-

NAPFÉNYT ISZIK AKI BADACSONYIT ISZIK! 🙂
Frici bácsi Badacsonyi olaszrizlingje