Eszem-Iszom Magazin 2005.02.01
Tavaszváró vacsora az Intenzóban
Santo Spirito
Újra közeleg a tavasz és ilyenkor az ember különleges bizsergéseket érez. Ezek csillapítására - vagy fokozására - legjobbA hely hangulata, elmenni a Café Intenzóba. A terasz megnyitására még várni kell, de nekünk a teremben is megfelel. Nehéz volt a választás a sok izgalmas étel közül, de gyorsan döntöttünk, amiben az éhség is segített. Íme tehát, ily ínycsiklandó étkek és remek borok társaságában töltöttük az estét:

Jókai bableves - Pármai sonka rokfortos salátával
amihez remek chardonnayt ittunk. Remek kezdésnek bizonyult!

    

Már jöttek is a főételek:
Kacsasteak almás tormával - Szűzpecsenye sült hagymával
Nem tudtuk eldönteni, hogy melyik a finomabb: a grill bélszín (amit a múltkor ettünk) vagy a kacsa. Külön kulináris érdekesség a sült hagyma (a képen összetéveszthető a szalmaburgonyával), ami a szűzpecsenyét kísérte. Mindenesetre kiváló cabernet sauvignont ittunk hozzá, nehogy a kacsa azt higgye, hogy a kutya ette meg :)

    

Az ellenállhatatlan édességek közül ezen az estén a ház almás pitéje győzött, mert csak ennyire futotta erőnkből.
Erről csak egy kép van, mert mind a ketten ezt ettük két villával.

Még meg kell említsük, hogy a kiszolgálás gyors és udvarias, az árak pedig elfogadhatóak.
Remélem ez a kis ízelítő felkeltette az Önök érdeklődését is. Nem fognak csalódni.


Kõvári - Tölgyesi
Kapcsolódó egység: Café Intenzo