Serpenyőben sült pisztrángfilé
Hozzávalók
2 szép, konyhakész, egyenként kb. 30 dkg-os pisztráng só 2-3 evÅ‘kanál zsemlemorzsa 8 dkg vaj 8 dkg hámozott, vékony lapocskákra vágott mandula (készen Ãgy kapható) a dÃszÃtéshez: 1 citrom fodros petrezselyem a salátaágyhoz: 1 fej saláta 25 dkg uborka 12 dkg sárgarépa 1 póréhagyma 0,8 dl fehérborecet friss rozmaring és mentalevél
A pisztrángokat kifilézzük. Ha ügyesek vagyunk, szálka sem marad benne, ezt kézzel kitapogatva ellenÅ‘rizhetjük. A halhúst kissé besózva félretesszük. A salátát leveleire bontjuk, megmossuk, leszárogatjuk, majd kisebb darabokra tépkedjük. Az uborkát és a megtisztÃtott sárgarépát csÃkokra, a pórét karikákra vágjuk, majd mindezt a salátával összekeverjük. Az ecettel ÃzesÃtjük, fölaprÃtott rozmaringgal meg mentával fűszerezzük. Ez lesz a körete, pontosabban az “ágya” a halnak. A pisztrángfiléket a zsemlemorzsában megforgatjuk, majd a vajon, oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük, tányérra rakjuk. Visszamaradó zsÃrjában a mandulát 1 perc alatt aranysárgára sütjük, lecsöpögtetve a halra szórjuk és azonnal tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 35 perc.
Egy adag: 610 kcal / 2550 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|