Serpenyőben sült pisztrángfilé


Hozzávalók


2 szép, konyhakész, egyenként kb. 30 dkg-os pisztráng
só
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
8 dkg vaj
8 dkg hámozott, vékony lapocskákra vágott mandula (készen így kapható)
a díszítéshez:
1 citrom
fodros petrezselyem
a salátaágyhoz:
1 fej saláta
25 dkg uborka
12 dkg sárgarépa
1 póréhagyma
0,8 dl fehérborecet
friss rozmaring és mentalevél

A pisztrángokat kifilézzük. Ha ügyesek vagyunk, szálka sem marad benne, ezt kézzel kitapogatva ellenőrizhetjük. A halhúst kissé besózva félretesszük. A salátát leveleire bontjuk, megmossuk, leszárogatjuk, majd kisebb darabokra tépkedjük. Az uborkát és a megtisztított sárgarépát csíkokra, a pórét karikákra vágjuk, majd mindezt a salátával összekeverjük. Az ecettel ízesítjük, fölaprított rozmaringgal meg mentával fűszerezzük. Ez lesz a körete, pontosabban az “ágya” a halnak. A pisztrángfiléket a zsemlemorzsában megforgatjuk, majd a vajon, oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük, tányérra rakjuk. Visszamaradó zsírjában a mandulát 1 perc alatt aranysárgára sütjük, lecsöpögtetve a halra szórjuk és azonnal tálaljuk.


Elkészítési idő: 35 perc.
Egy adag: 610 kcal / 2550 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.