Juhsajtos paprikasaláta
Hozzávalók
4-4 húsos, piros és zöld szÃnű paprika 1 nagy gerezd fokhagyma 1 mokkáskanál só fél mokkáskanál Å‘rölt bors 1 csokor petrezselyem 1 csokor metélÅ‘hagyma 2 evÅ‘kanál fehérborecet 6 evÅ‘kanál olÃvaolaj 20 dkg juhsajt
A paprikát megmossuk, hosszában félbevágjuk, kicsumázzuk, majd kisujjnyi csÃkokra vágjuk. A fokhagymát présen áttörjük és a sóval, a borssal, a fölaprÃtott petrezselyemmel meg a metélÅ‘hagymával együtt a borecetbe keverjük, végül cseppenként az olajat is beledolgozzuk. A juhsajtot kisebb kockákra vágjuk, és a paprikával meg az olajos öntettel laza mozdulatokkal összekeverjük. KészÃthetjük úgy is, hogy a csÃkokra vágott paprikát sütÅ‘ben vagy grillsütÅ‘ben néhány perc alatt aranysárgára pirÃtjuk, majd papÃrtörülközÅ‘n leszárogatjuk, és utána szeleteljük föl.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
Egy adag: 319 kcal / 1334 kJ.
|