SzÃnes paprikasaláta
Hozzávalók
2-2 piros, zöld és sárga húsú paprika kis darab torma néhány szem fekete bors 2-3 zellerlevél 3 dl vÃz 2 evÅ‘kanál olaj 3-4 evÅ‘kanál 10%-os csemege ételecet 1 kiskanál só 1 evÅ‘kanál cukor
A szÃnes paprikasalátához a különbözÅ‘ szÃnű paprikákat ugyanúgy készÃtjük elÅ‘, mint a juhsajtos változathoz. Közben a tormát megtisztÃtjuk, vékonyan fölszeleteljük, és a borssal meg a zellerlevéllel együtt a vÃzbe szórjuk. Az olajat és az ecetet hozzáadjuk, megsózzuk, a cukorral ÃzesÃtjük. Utána fölforraljuk, és a paprikát beleforgatjuk. A tűzrÅ‘l levéve hűlni hagyjuk. Télire is eltehetjük úgy, hogy a paprikát szÃnek szerint felváltva üvegekbe töltjük, a tormaszeleteket, a borsot meg a zellerleveleket is közérétegezzük, végül a forró, olajos, ecetes, sós és cukros levet rámerjük. Azon forrón két réteg celofánt rakunk a tetejére. A biztonság kedvéért a rétegek közé csipetnyi tartósÃtószert is tanácsos szórni. Végül jól becsomagolva szárazgÅ‘zben hagyjuk kihűlni.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
Egy adag: 128 kcal / 536 kJ.
|