Parajfõzelék tükörtojással


Hozzávalók


1 csomag (45 dkg) fagyasztott parajpüré
5 dl tej
1 csapott kiskanál só
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
kb. 10 evőkanál olaj
2 púpozott evőkanál finomliszt
2-3 gerezd fokhagyma
4 tojás

A parajt kicsomagolva még fagyosan lábasba tesszük, a tejet ráöntjük. Megsózzuk, megborsozzuk, közepes lángon, lefedve addig főzzük, míg teljesen fölolvad. Ez kb. 10 perc, közben néha belekeverünk. A főzelékhez a fele olajat serpenyőben megforrósítjuk, a lisztet zsemleszínűre pirítjuk benne. A tűzről lehúzva a zúzott fokhagymát is belekeverjük. Kissé hűlni hagyjuk. A paraj már biztosan fölolvadt a tejben, így habverővel kevergetve, több részletben hozzáadhatjuk a fokhagymás rántást. 3-4 percig forraljuk. Ha túl sűrű lenne, egy kevés tejjel, vízzel vagy tejszínnel hígíthatjuk. Ezzel kész is a főzelék. 5 evőkanál olajat serpenyőben kissé megforrósítunk, majd a 4 tojást beleütjük. Addig - kb. 2 percig - sütjük, amíg megkocsonyásodik, azaz tükörtojás lesz belőle.


Elkészítési idő: 20 perc.
Egy adag: 374 kcal / 1564 kJ.
Italajánlat: száraz rozé.