Parajfõzelék tükörtojással
Hozzávalók
1 csomag (45 dkg) fagyasztott parajpüré 5 dl tej 1 csapott kiskanál só 1 mokkáskanál őrölt fekete bors kb. 10 evőkanál olaj 2 púpozott evőkanál finomliszt 2-3 gerezd fokhagyma 4 tojás
A parajt kicsomagolva még fagyosan lábasba tesszük, a tejet ráöntjük. Megsózzuk, megborsozzuk, közepes lángon, lefedve addig fÅ‘zzük, mÃg teljesen fölolvad. Ez kb. 10 perc, közben néha belekeverünk. A fÅ‘zelékhez a fele olajat serpenyÅ‘ben megforrósÃtjuk, a lisztet zsemleszÃnűre pirÃtjuk benne. A tűzrÅ‘l lehúzva a zúzott fokhagymát is belekeverjük. Kissé hűlni hagyjuk. A paraj már biztosan fölolvadt a tejben, Ãgy habverÅ‘vel kevergetve, több részletben hozzáadhatjuk a fokhagymás rántást. 3-4 percig forraljuk. Ha túl sűrű lenne, egy kevés tejjel, vÃzzel vagy tejszÃnnel hÃgÃthatjuk. Ezzel kész is a fÅ‘zelék. 5 evÅ‘kanál olajat serpenyÅ‘ben kissé megforrósÃtunk, majd a 4 tojást beleütjük. Addig - kb. 2 percig - sütjük, amÃg megkocsonyásodik, azaz tükörtojás lesz belÅ‘le.
ElkészÃtési idÅ‘: 20 perc.
Egy adag: 374 kcal / 1564 kJ.
Italajánlat: száraz rozé.
|