Libamájas tészta zsályával


Hozzávalók


25 dkg tollhegy tészta vagy rövid makaróni
só
30 dkg pecsenyeliba- vagy kacsamáj
2-3 gerezd fokhagyma
30 friss zsályalevél
4 evőkanál olaj
őrölt bors

A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és egy evőkanál olajjal elkeverve melegen tartjuk. (A főzővizet nem öntjük ki!) A májat megtisztítjuk, megmossuk, leszárogatjuk, kicsi, vékony szeletkékre vágjuk. A fokhagymát lehéjazzuk, és összezúzzuk, a zsályaleveleket szárukról lecsipkedjük, megmossuk, és a vizet leitatjuk róluk. A maradék olajat serpenyőben megforrósítjuk, a májat beleszórjuk, és közepes lángon 2 percig sütjük. A tűzről lehúzzuk, és melegen tartjuk. A zsályát és a fokhagymát serpenyőben kissé megpirítjuk, a tészta főzővizéből fél decit ráöntünk, a májat hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, és kissé összesütjük. Végül a meleg tésztát lazán belekeverjük, és azonnal tálaljuk.


Elkészítési idő: 30 perc.
Egy adag: 430 kcal / 1797 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor.