Libamájas tészta zsályával
Hozzávalók
25 dkg tollhegy tészta vagy rövid makaróni só 30 dkg pecsenyeliba- vagy kacsamáj 2-3 gerezd fokhagyma 30 friss zsályalevél 4 evőkanál olaj őrölt bors
A tésztát forrásban lévÅ‘ sós vÃzben megfÅ‘zzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és egy evÅ‘kanál olajjal elkeverve melegen tartjuk. (A fÅ‘zÅ‘vizet nem öntjük ki!) A májat megtisztÃtjuk, megmossuk, leszárogatjuk, kicsi, vékony szeletkékre vágjuk. A fokhagymát lehéjazzuk, és összezúzzuk, a zsályaleveleket szárukról lecsipkedjük, megmossuk, és a vizet leitatjuk róluk. A maradék olajat serpenyÅ‘ben megforrósÃtjuk, a májat beleszórjuk, és közepes lángon 2 percig sütjük. A tűzrÅ‘l lehúzzuk, és melegen tartjuk. A zsályát és a fokhagymát serpenyÅ‘ben kissé megpirÃtjuk, a tészta fÅ‘zÅ‘vizébÅ‘l fél decit ráöntünk, a májat hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, és kissé összesütjük. Végül a meleg tésztát lazán belekeverjük, és azonnal tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
Egy adag: 430 kcal / 1797 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor.
|