Pikáns csirkeragu
Hozzávalók
10 deka spárgát és 1 szál sárgarépát megtisztÃtunk, 2 centis darabokra vágjuk, és sós vÃzben roppanósra fÅ‘zzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük. 1 fél csirkemellfilét vékony csÃkokra metéljük, sóval, Å‘rölt csipÅ‘s pirospaprikával meghintjük, és 1 evÅ‘kanál lisztben megforgatjuk olajon hirtelen pirosra sütjük. A zöldségeket meg 5-6 szem kimagozott olajbogyót hozzáadunk, 2 evÅ‘kanál citromlével meg fél deci száraz fehérborral meglocsoljuk. Kakukkf?vel megszórjuk, és 2 percig kevergetve együtt pirÃtjuk. Apróra vágott petrezselyemmel gazdagon megszórva tálaljuk. Párolt rizs illik hozzá.
ElkészÃtési idÅ‘: 440 perc.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|