Pikáns csirkeragu


Hozzávalók


10 deka spárgát és 1 szál sárgarépát megtisztítunk, 2 centis darabokra vágjuk, és sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük. 1 fél csirkemellfilét vékony csíkokra metéljük, sóval, őrölt csipős pirospaprikával meghintjük, és 1 evőkanál lisztben megforgatjuk olajon hirtelen pirosra sütjük. A zöldségeket meg 5-6 szem kimagozott olajbogyót hozzáadunk, 2 evőkanál citromlével meg fél deci száraz fehérborral meglocsoljuk. Kakukkf?vel megszórjuk, és 2 percig kevergetve együtt pirítjuk. Apróra vágott petrezselyemmel gazdagon megszórva tálaljuk. Párolt rizs illik hozzá.


Elkészítési idő: 440 perc.

Italajánlat: száraz fehérbor.