Pelyhes töltött paprika


Hozzávalók


8 zöldpaprikát kicsumázunk, megmossuk és félrerakjuk. 50 deka darált sertéshúst 7 evőkanál zabpehellyel, 1 tojással és 1 deci tejszínnel elkeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd 1 evőkanálnyi felaprított vöröshagymával jól összedolgozzuk. A masszát a paprikákba töltjük, és villával vagy hústűvel néhány helyen megszurkáljuk, nehogy szétrepedjenek. Lábasba rakjuk, 1 liter (házilag eltett vagy 100%-os) paradicsomlével és annyi vízzel fölöntjük, hogy a paprikákat ellepje. Nagy lángon rázogatva felforraljuk. Cukorral, sóval, zellerzölddel ízesítjük. Lefödjük, és a lángot mérsékelve 30 percig főzzük. Végül a töltött paprikákat a lábasból kiemeljük. 1,5 dl vízzel simára keverünk 2 evőkanál zabpehelylisztet, a főzőlébe öntjük, és 2-3 percig forralva besűrítjük. Tálalás előtt a paprikát a mártásba visszarakjuk, és megforrósítjuk.


Elkészítési idő: 1 óra.

Italajánlat: száraz fehérbor.