Mámoros meggyleves
Hozzávalók
45 dkg meggy 2 dl vörösbor 4-5 evÅ‘kanál cukor só 4-5 szem szegfűszeg 1 darabka fahéj 2 citromkarika 2 dl tejszÃn 1 evÅ‘kanál étkezési keményÃtÅ‘ dÃszÃtésnek: tejszÃnhab evÅ‘kanálnyi mandulaforgács
A meggyet a vörösborban megfÅ‘zzük. Közben 3 deci vizet a cukorral meg csipetnyi sóval felforralunk. A szegfűszeggel, a fahéjjal és a citromkarikákkal ÃzesÃtjük, majd 5 percig fÅ‘zzük. AmÃg kissé kihűl, a meggyet kimagozzuk, és a vörösborral simára turmixoljuk, majd az étkezési keményÃtÅ‘t meg a tejszÃnt is beleöntjük, és ezekkel is néhány pillanatig keverjük. (MerülÅ‘mixerrel is pépesÃthetjük.) Ezután az Ãzes szirupból a fűszereket kidobjuk, a boros-tejszÃnes meggykrémet beleöntjük, majd ismét felforraljuk. Kevergetve addig fÅ‘zzük, amÃg selymesen besűrűsödik. Megkóstoljuk, ha kell, cukorral, néhány csöpp citrommal utánaÃzesÃtjük. Tálalásig behűtjük, de akár langyosan is kÃnálható. TejszÃnhab pomponnal dÃszÃtjük, amit mandulaforgáccsal megszórunk.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
Italajánlat: édes fehérbor.
|