Mámoros meggyleves


Hozzávalók


45 dkg meggy
2 dl vörösbor
4-5 evőkanál cukor
só
4-5 szem szegfűszeg
1 darabka fahéj
2 citromkarika
2 dl tejszín
1 evőkanál étkezési keményítő
díszítésnek:
tejszínhab
evőkanálnyi mandulaforgács

A meggyet a vörösborban megfőzzük. Közben 3 deci vizet a cukorral meg csipetnyi sóval felforralunk. A szegfűszeggel, a fahéjjal és a citromkarikákkal ízesítjük, majd 5 percig főzzük. Amíg kissé kihűl, a meggyet kimagozzuk, és a vörösborral simára turmixoljuk, majd az étkezési keményítőt meg a tejszínt is beleöntjük, és ezekkel is néhány pillanatig keverjük. (Merülőmixerrel is pépesíthetjük.) Ezután az ízes szirupból a fűszereket kidobjuk, a boros-tejszínes meggykrémet beleöntjük, majd ismét felforraljuk. Kevergetve addig főzzük, amíg selymesen besűrűsödik. Megkóstoljuk, ha kell, cukorral, néhány csöpp citrommal utánaízesítjük. Tálalásig behűtjük, de akár langyosan is kínálható. Tejszínhab pomponnal díszítjük, amit mandulaforgáccsal megszórunk.


Elkészítési idő: 30 perc.

Italajánlat: édes fehérbor.