Õzragu erdei módra
Hozzávalók
(3 személyre) 60 dkg őzragu 10 dkg füstölt szalonna 1 nagy vöröshagyma 1-1 zöldpaprika és paradicsom 15 dkg gomba (lehetőleg erdei) 1 kiskanál mustár 1 csokor petrezselyem
A húst szobahÅ‘mérsékleten felengedjük. A szalonnát vékony csÃkokra vágjuk, serpenyÅ‘ben kiolvasztjuk. Közben a megtisztÃtott vöröshagymát félbevágva fölszeleteljük. A szalonnát aranysárgára pirÃtjuk, majd fűszerezés nélkül beleöntjük az Å‘zragut. Nagy lángon 5-6 perc alatt megpirÃtjuk, majd a csÃkokra vágott paprikát, paradicsomot és a cikkekre szelt gombát is hozzáadjuk. Kevergetve további 2 percig pirÃtjuk, a mustárral ÃzesÃtjük, a fölaprÃtott petrezselyemmel fűszerezzük. Párolt rizs illik hozzá.
ElkészÃtési idÅ‘: 20-25 perc.
Egy adag: 474 kcal / 1982 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
|