Õzragu erdei módra


Hozzávalók


(3 személyre)
60 dkg őzragu
10 dkg füstölt szalonna
1 nagy vöröshagyma
1-1 zöldpaprika és paradicsom
15 dkg gomba (lehetőleg erdei)
1 kiskanál mustár
1 csokor petrezselyem

A húst szobahőmérsékleten felengedjük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, serpenyőben kiolvasztjuk. Közben a megtisztított vöröshagymát félbevágva fölszeleteljük. A szalonnát aranysárgára pirítjuk, majd fűszerezés nélkül beleöntjük az őzragut. Nagy lángon 5-6 perc alatt megpirítjuk, majd a csíkokra vágott paprikát, paradicsomot és a cikkekre szelt gombát is hozzáadjuk. Kevergetve további 2 percig pirítjuk, a mustárral ízesítjük, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. Párolt rizs illik hozzá.


Elkészítési idő: 20-25 perc.
Egy adag: 474 kcal / 1982 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.