Meleg fokhagymamártás


Hozzávalók


4 dl tej
6 gerezd fokhagyma
4 dkg margarin
2 evőkanál liszt
1 mokkáskanál törött fehér bors
1 evőkanál ételízesítőpor
2 dl tejföl

A tejet megmelegítjük. A fokhagymát megtisztíjuk, és összezúzzuk. A margarint magas falú serpenyőben felolvasztjuk, majd a lisztet beleszórjuk. Kis lángon kevergetve habzásig melegítjük, a meleg tejet ráöntöm, és habverővel folyamatosan kevergetve tovább főzzük, amíg besűrűsödik. Megborsozom, az ételízesítőport beleszórom, és jól kiforraljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, végül a tejfölt is beleöntjük. Tovább keverve még egyszer felforraljuk, és a tűzről lehúzva azonnal tálaljuk.


Elkészítési idő: 15 perc.
Egy adag: 293 kcal / 1220 kJ.
Italajánlat: száraz shiller.