Meleg fokhagymamártás
Hozzávalók
4 dl tej 6 gerezd fokhagyma 4 dkg margarin 2 evÅ‘kanál liszt 1 mokkáskanál törött fehér bors 1 evÅ‘kanál ételÃzesÃtÅ‘por 2 dl tejföl
A tejet megmelegÃtjük. A fokhagymát megtisztÃjuk, és összezúzzuk. A margarint magas falú serpenyÅ‘ben felolvasztjuk, majd a lisztet beleszórjuk. Kis lángon kevergetve habzásig melegÃtjük, a meleg tejet ráöntöm, és habverÅ‘vel folyamatosan kevergetve tovább fÅ‘zzük, amÃg besűrűsödik. Megborsozom, az ételÃzesÃtÅ‘port beleszórom, és jól kiforraljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, végül a tejfölt is beleöntjük. Tovább keverve még egyszer felforraljuk, és a tűzrÅ‘l lehúzva azonnal tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 15 perc.
Egy adag: 293 kcal / 1220 kJ.
Italajánlat: száraz shiller.
|