Brokkolikrémleves
Hozzávalók
30 dkg brokkoli (friss vagy mélyhűtött is lehet) 1 vöröshagyma 1 evÅ‘kanál vaj vagy margarin 6 dl zöldségleves (leveskockából is jó) só Å‘rölt bors reszelt szerecsendió 2 szelet szendvicskenyér 2 kiskanál paradicsompüré 2 evÅ‘kanál olaj 4 evÅ‘kanál tejszÃn
A brokkolit megmossuk, megtisztÃtjuk, és rózsáira szedjük. (A mélyhűtöttet szobahÅ‘mérsékleten felengedjük.) A hagymát megtisztÃtjuk, finomra vágjuk, és a forró vajon megfuttatjuk. A brokkolit rádobjuk, megpirÃtjuk, majd a levessel felengedjük. Megsózzuk, a borssal és a szerecsendióval fűszerezzük, majd megfÅ‘zzük. Ezalatt a szendvicskenyereket a paradicsompürével megkenjük, majd egycentis kockákra vágjuk, és a forró olajon megpirÃtjuk. Néhány brokkolirózsát a dÃszÃtéshez félreteszünk, a többit turmixoljuk vagy merülÅ‘mixerrel pépesÃtjük. A tejszÃnnel dúsÃtjuk, és még egyszer felforraljuk. A félretett brokkolival és a paradicsomos kenyérkockákkal dÃszÃtve kÃnáljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 25 perc.
Egy adag: 170 kcal / 710 kJ.
|