Brokkolikrémleves


Hozzávalók


30 dkg brokkoli (friss vagy
mélyhűtött is lehet)
1 vöröshagyma
1 evőkanál vaj vagy margarin
6 dl zöldségleves
(leveskockából is jó)
só
őrölt bors
reszelt szerecsendió
2 szelet szendvicskenyér
2 kiskanál paradicsompüré
2 evőkanál olaj
4 evőkanál tejszín

A brokkolit megmossuk, megtisztítjuk, és rózsáira szedjük. (A mélyhűtöttet szobahőmérsékleten felengedjük.) A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és a forró vajon megfuttatjuk. A brokkolit rádobjuk, megpirítjuk, majd a levessel felengedjük. Megsózzuk, a borssal és a szerecsendióval fűszerezzük, majd megfőzzük. Ezalatt a szendvicskenyereket a paradicsompürével megkenjük, majd egycentis kockákra vágjuk, és a forró olajon megpirítjuk. Néhány brokkolirózsát a díszítéshez félreteszünk, a többit turmixoljuk vagy merülőmixerrel pépesítjük. A tejszínnel dúsítjuk, és még egyszer felforraljuk. A félretett brokkolival és a paradicsomos kenyérkockákkal díszítve kínáljuk.


Elkészítési idő: 25 perc.
Egy adag: 170 kcal / 710 kJ.