Narancsos szarvasfilé


Hozzávalók


80 dkg érlelt szarvasfilé
só, őrölt bors
2 dl frissen facsart
narancslé
4 nagy narancs
1 dl száraz
fehérbor
1 mokkáskanál
Knorr Delikát
Extra tengeri sóval
fél-fél mokkáskanál őrölt
fahéj és koriander
a sütéshez:
olaj

A húst nyolc szeletre vágjuk, kissé kiveregetjük, megsózzuk, megborsozzuk. A narancslevet a borral és 1 deci vízzel elkeverve lábasban 4-5 perc alatt a felére beforraljuk. Közben a narancsokat meghámozzuk és cikkekre bontjuk, a delikáttal meg a fuszerekkel együtt a boros mártásalapba szórjuk, ízét a cukorral "szelídítjük", és még 5 percig forraljuk. A húst nem túl forró olajon, serpenyőben oldalanként 3-3 perc alatt megsütjük, majd a narancsos mártással körülöntve tálaljuk.


Elkészítési idő: 35 perc.
Egy adag: 387 kcal / 1618 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor (Villányi pinot noir 2000).