Narancsos szarvasfilé
Hozzávalók
80 dkg érlelt szarvasfilé só, őrölt bors 2 dl frissen facsart narancslé 4 nagy narancs 1 dl száraz fehérbor 1 mokkáskanál Knorr Delikát Extra tengeri sóval fél-fél mokkáskanál őrölt fahéj és koriander a sütéshez: olaj
A húst nyolc szeletre vágjuk, kissé kiveregetjük, megsózzuk, megborsozzuk. A narancslevet a borral és 1 deci vÃzzel elkeverve lábasban 4-5 perc alatt a felére beforraljuk. Közben a narancsokat meghámozzuk és cikkekre bontjuk, a delikáttal meg a fuszerekkel együtt a boros mártásalapba szórjuk, Ãzét a cukorral "szelÃdÃtjük", és még 5 percig forraljuk. A húst nem túl forró olajon, serpenyÅ‘ben oldalanként 3-3 perc alatt megsütjük, majd a narancsos mártással körülöntve tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 35 perc.
Egy adag: 387 kcal / 1618 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor (Villányi pinot noir 2000).
|