Kolbászos lencseleves
Hozzávalók
25 dkg lencse 2 sárgarépa 1 petrezselyemgyökér 1 kisebb vöröshagyma 4 evőkanál olaj 1 púpozott evőkanál liszt 2 babérlevél 1 evőkanál ételízesítő fél evőkanál Piros Arany krém 1 evőkanál mustár 2 dl tejföl 1 kiskanál ecet fél csokor petrezselyem 20 dkg Csabai szárazkolbász
A lencsét átválogatjuk, és 2-3 órára, de még jobb, ha egész éjszakára hideg vízbe áztatjuk.A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a vöröshagymát megtisztítjuk. Az előbbieket karikákra, az utóbbit finomra vágjuk. Az olajon először a hagymát futtatjuk meg, majd a zöldségkarikákkal tovább pirítjuk. A liszttel meghintjük, jól összekeverjük, és annyi (kb. 1,2 liter) vízzel öntjük fel, amennyi levest szeretnénk. A leszűrt lencsét hozzáadjuk, kevergetve fölforraljuk. Megfűszerezzük, majd lefödve, kis lángon puhára főzzük.
Végül a tejföllel dúsítjuk, az ecettel kellemesen pikánsra ízesítjük, a fölaprított petrezselymet és a lehéjazott, karikákra szelt kolbászt is belekeverjük.
Elkészítési idő: 3/4 óra + a lencse áztatása.
|