Tárkonyos zöldborsóleves
Hozzávalók
1 kg zsenge zöldborsó 1 szál sárgarépa 1 vöröshagyma 1 babérlevél só 1 csomó újhagyma 3 dkg vaj 2 evőkanál cukor 4 evőkanál tejföl 2 evőkanál apróra vágott friss tárkony
A borsót kifejtjük. A megtisztított, felkarikázott répát a cikkekre vágott hagymával és a babérral együtt 8-9 deci vízben feltesszük főni, megsózzuk. Ha a zöldségek megpuhultak, levüket leszűrjük. Az újhagymát is megtisztítjuk, majd vékony karikákra vágjuk. Zöldjéből két evőkanálnyit félreteszünk a tálaláshoz, a többit a forró vajon megfuttatjuk. A zöldborsót rádobjuk, kicsit megforgatjuk rajta, a cukorral megszórjuk, és a zöldség főzőlevével fölengedjük.
A tárkonyt beleszórjuk, ha kell, utánasózzuk, és puhára főzzük. A simára kevert tejföllel besűrítjük, végül a félretett hagymaszárkarikákkal megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc.
Egy adag: 358 kcal / 1496 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|