Hideg fokhagymás paradicsomleves
Hozzávalók
1 kis erÅ‘spaprika 1 fej vöröshagyma 6 gerezd friss fokhagyma 1 kg paradicsom 1 evÅ‘kanál olÃvaolaj 1 l zöldségleves (leveskockából is jó) só Å‘rölt bors
Az erÅ‘spaprikát hosszában félbevágjuk, magjait kikaparjuk. A hagymát megtisztÃtjuk, és finomra vágjuk. A fokhagymagerezdeket megtisztÃtjuk, 2 gerezdet áttörünk, a többit papÃrvékonyan felszeleteljük.
A paradicsomot megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. A paprikát, az áttört fokhagymát 2 evÅ‘kanál olÃvaolajon megfuttatjuk. A paradicsomot rádobjuk, a levessel felengedjük, és 25-30 percig fÅ‘zzük. Ezután sűrű szitán átnyomjuk, megsózzuk, a Å‘rölt borssal fűszerezzük, és hűtÅ‘szekrénybe állÃtjuk. A fokhagymaszeleteket a maradék olajon aranysárgára pirÃtjuk. Tálaláskor a hideg levest a fokhagymaszeletekkel megszórjuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 50 perc + hûtés.
Egy adag: 335 kcal / 1405 kJ.
Italajánlat: száraz rozé (Balatonboglári pinot noir-merlot rosé '03).
|