Vagdalt alaprecept
Hozzávalók
0,5 dl tej 1 vöröshagyma 1-2 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem vagy 2 evÅ‘kanál szárÃtott majoránna 50 dkg darált hús (sertés, pulyka, csirkemell, marha, borjú) 1 tojás só Å‘rölt bors 1 kiskanál pirospaprika 1-2 evÅ‘kanál mustár
A kockákra vágott zsemlét a tejjel meglocsoljuk, és egy kevés vi-zet is öntünk rá, azaz beáztatjuk.
A hagymát megtisztÃtjuk, apróra vágjuk vagy lereszeljük, a fokhagymát áttörjük, a petrezselymet megmossuk, majd felaprÃtjuk.
Mindezeket a kinyomkodott zsemlével együtt a darált húsba keverjük. A felvert tojást is beledolgozzuk, megsózzuk, a borssal, a paprikával fűszerezzük. Egy kevés mustárt is adhatunk hozzá.
A masszából csinos, kistenyérnyi pogácsákat formálunk, ezeket zsemlemorzsába vagy lisztbe forgatjuk, majd forró olajban mindkét oldalukat megsütjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc.
Egy adag: 278 kcal / 1152 kJ.
|