Vagdalt alaprecept


Hozzávalók


0,5 dl tej
1 vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
vagy 2 evőkanál szárított
majoránna
50 dkg darált hús
(sertés, pulyka, csirkemell,
marha, borjú)
1 tojás
só
őrölt bors
1 kiskanál pirospaprika
1-2 evőkanál mustár

A kockákra vágott zsemlét a tejjel meglocsoljuk, és egy kevés vi-zet is öntünk rá, azaz beáztatjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk vagy lereszeljük, a fokhagymát áttörjük, a petrezselymet megmossuk, majd felaprítjuk. Mindezeket a kinyomkodott zsemlével együtt a darált húsba keverjük. A felvert tojást is beledolgozzuk, megsózzuk, a borssal, a paprikával fűszerezzük. Egy kevés mustárt is adhatunk hozzá. A masszából csinos, kistenyérnyi pogácsákat formálunk, ezeket zsemlemorzsába vagy lisztbe forgatjuk, majd forró olajban mindkét oldalukat megsütjük.


Elkészítési idő: 40 perc.
Egy adag: 278 kcal / 1152 kJ.