Kókuszos őszibaracktorta
1 szelet kalóriája
Hozzávalók
a tésztához: 20 dkg liszt 10 dkg Rama margarin 5 dkg cukor 1 tojás csipetnyi só a tetejére: 2 keményebb és 2 érett Å‘szibarack 8 dkg cukor 2 tasak vanÃliás cukor 2 evÅ‘kanál kókuszreszelék a nyújtáshoz: liszt a sütéshez: 2-3 maroknyi szárazbab vagy lencse
A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk, és néhány órára, esetleg egy egész éjszakára a hűtÅ‘szekrénybe tesszük. A két érett barackot megmossuk, meghámozzuk, magját kiemeljük, húsát felkockázzuk. A cukorral és a vanÃliás cukorral puhára fÅ‘zzük, majd turmixoljuk.
A tésztát liszttel behintett deszkán kinyújtjuk, és egy 26 centi átmérÅ‘jű gyümölcstortaformát kibélelünk vele. A tésztára sütÅ‘papÃrt fektetünk, és erre néhány maroknyi babot szórunk, majd elÅ‘melegÃtett sütÅ‘be (220 °C, légkeveréses sütÅ‘ben 205 °C) toljuk, és 15-20 percig elÅ‘sütjük.
Ezután a babot és a sütÅ‘papÃrt eltávolÃtjuk, majd a turmixolt gyümölcsöt a félig sült tésztára simÃtjuk. A két keményebb barackot alaposan megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és húsát csinos cikkekre vágjuk. A gyümölcsszeleteket a torta tetején legyezÅ‘szerűen szétterÃtjük, elrendezzük, a kókuszreszelékkel megszórjuk, és még 10 percre a sütÅ‘be visszatoljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra + a tészta pihentetése.
Egy adag: 295 kcal / 1234 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor (Muramenti tramini 2003).
|