Kókuszos őszibaracktorta
1 szelet kalóriája


Hozzávalók


a tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg Rama margarin
5 dkg cukor
1 tojás
csipetnyi só
a tetejére:
2 keményebb
és 2 érett őszibarack
8 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál kókuszreszelék
a nyújtáshoz:
liszt
a sütéshez:
2-3 maroknyi
szárazbab vagy lencse

A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk, és néhány órára, esetleg egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. A két érett barackot megmossuk, meghámozzuk, magját kiemeljük, húsát felkockázzuk. A cukorral és a vaníliás cukorral puhára főzzük, majd turmixoljuk. A tésztát liszttel behintett deszkán kinyújtjuk, és egy 26 centi átmérőjű gyümölcstortaformát kibélelünk vele. A tésztára sütőpapírt fektetünk, és erre néhány maroknyi babot szórunk, majd előmelegített sütőbe (220 °C, légkeveréses sütőben 205 °C) toljuk, és 15-20 percig elősütjük. Ezután a babot és a sütőpapírt eltávolítjuk, majd a turmixolt gyümölcsöt a félig sült tésztára simítjuk. A két keményebb barackot alaposan megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és húsát csinos cikkekre vágjuk. A gyümölcsszeleteket a torta tetején legyezőszerűen szétterítjük, elrendezzük, a kókuszreszelékkel megszórjuk, és még 10 percre a sütőbe visszatoljuk.


Elkészítési idő: 1 óra + a tészta pihentetése.
Egy adag: 295 kcal / 1234 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor (Muramenti tramini 2003).