Pikáns oldalas


Hozzávalók (4)


2 cl gin
2 csepp chiliszósz
1 tk. morzsolt kakukkfű
4 ek. földimogyoró olaj
6 ek. zöldségleves
6 ek. ketchup
2 ek. worcester-szósz
4 ek. méz
6 ek. sötét szójaszósz
2 kg vékony oldalas

Vágjuk be egy éles késsel az oldalast. Forraljuk fel egy edényben az összes hozzávalót a chiliszósz és a gin kivételével. Fűszerezzük a chiliszósszal, keverjük bele a gint. Öntsük a húsra, takarjuk le, hagyjuk egy éjszakát a hűtőszekrényben állni, néha fordítsuk meg. Melegítsük elő a grillt. Csepegtessük le az oldalast, tegyük a grill rostélyára. Grillezzük 5 percig közvetlenül a hőforrás felett, majd tegyük feljebb a rostélyt, süssük ropogósra a húst. Közben többször kenjük meg páclével.


Elkészítési idő: 30 perc.
Egy adag: 950 kcal / kJ.