Pikáns oldalas
Hozzávalók
(4)
2 cl gin 2 csepp chiliszósz 1 tk. morzsolt kakukkfű 4 ek. földimogyoró olaj 6 ek. zöldségleves 6 ek. ketchup 2 ek. worcester-szósz 4 ek. méz 6 ek. sötét szójaszósz 2 kg vékony oldalas
Vágjuk be egy éles késsel az oldalast. Forraljuk fel egy edényben az összes hozzávalót a chiliszósz és a gin kivételével. Fűszerezzük a chiliszósszal, keverjük bele a gint. Öntsük a húsra, takarjuk le, hagyjuk egy éjszakát a hűtÅ‘szekrényben állni, néha fordÃtsuk meg. MelegÃtsük elÅ‘ a grillt.
Csepegtessük le az oldalast, tegyük a grill rostélyára. Grillezzük 5 percig közvetlenül a hőforrás felett, majd tegyük feljebb a rostélyt, süssük ropogósra a húst. Közben többször kenjük meg páclével.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
Egy adag: 950 kcal / kJ.
|