Újburgonya idei sóskamártásban
Hozzávalók
20 dkg sóska 1 dl tej 75 dkg újburgonya 4 dl kefir 2 gerezd fokhagyma cukor 1 mokkáskanál őrölt fehér bors só
A sóskát megtisztÃtjuk, apróra vágjuk és turmixoljuk. A burgonyát héjában megfÅ‘zzük, majd meghámozzuk, kockákra vágjuk, és melegen tartjuk A sóskapépet mély tálba öntjük, a kefirt, a zúzott fokhagymát, a cukrot hozzáadjuk és megsózzuk, megborsozzuk. A meleg burgonyát beleforgatjuk Ha kihűlt, lefedve néhány órára hűtÅ‘szekrénybe tesszük. Tálalás elÅ‘tt összekeverjük, és pirÃtóssal tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: kb. 50 perc.
Egy adag: 310 kcal / 1302 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor.
|