Téli vegyes saláta
Hozzávalók
(4)
40 dkg fejes káposzta 1 nagy sárgarépa 3 dkg mazsola 3 evőkanál olaj 2 evőkanál méz 2 evőkanál ecet 1 gerezd fokhagyma 1 mokkáskanál őrölt gyömbér só törött bors
A megtisztÃtott torzsájától megfosztott káposztát és a tisztÃtott sárgarépát alamreszelÅ‘n lereszelem. MindkettÅ‘t tésztaszűrÅ‘be teszem és forrsában lévÅ‘ vÃzbe merÃtem. Az újraforrástól kezdve 2 percig fÅ‘zöm, majd a vÃzbÅ‘l kiemelve lecsöpögtetem. Közben a mazsolát megtisztÃtom és a forró vÃzbe ugyancsak belemerÃtem, hogy kissé felpuhuljon. A salátaléhez az ecetet, az olajat, a mézet, a zúzott fokhagymát a sót a borsot és a gyömbérport 2-3 evÅ‘kanál vÃzzel összekeverem, majd beleforgatom a káposztás sárgarépát és a mazsolát. Nem árt, ha néhány órát áll a hűtÅ‘ben.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra.
|