Téli vegyes saláta


Hozzávalók (4)


40 dkg fejes káposzta
1 nagy sárgarépa
3 dkg mazsola
3 evőkanál olaj
2 evőkanál méz
2 evőkanál ecet
1 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
só
törött bors

A megtisztított torzsájától megfosztott káposztát és a tisztított sárgarépát alamreszelőn lereszelem. Mindkettőt tésztaszűrőbe teszem és forrsában lévő vízbe merítem. Az újraforrástól kezdve 2 percig főzöm, majd a vízből kiemelve lecsöpögtetem. Közben a mazsolát megtisztítom és a forró vízbe ugyancsak belemerítem, hogy kissé felpuhuljon. A salátaléhez az ecetet, az olajat, a mézet, a zúzott fokhagymát a sót a borsot és a gyömbérport 2-3 evőkanál vízzel összekeverem, majd beleforgatom a káposztás sárgarépát és a mazsolát. Nem árt, ha néhány órát áll a hűtőben.


Elkészítési idő: 1 óra.

Recept: Frank Júlia.