Bableves Szentesné módra
Hozzávalók
1/2 kg sertés comb 25 dkg gomba 1 db sárgarépa 1 db petrezselyem 1 kis darab zeller 25 dkg puha bab (Lehetőleg nagy szemű. Ha száraz babból készítjük, akkor elöző este áztassuk be!) 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 kanál őrőlt paprika 2 kanál olaj tárkony levél babérlevél só bors 1 mokkáskanál tárkonyos ecet 1 db füstölt hús ízű leveskocka, 1 pohár tejföl, 1 kanál liszt
A reszelt vöröshagymát és a gombát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott húst. Ha a hús kifehéredett, hozzáadunk 1 kanál őrőlt paprikát, összekeverjük, és kb. 1,5 l vízzel az egészet felengedjük. Ezután beletesszük a babot, a kockákra vágott sárgarépát, petrezselymet és a zellert. Végül hozzáadjuk a fűszereket.(babérlevelet, tárkonyt,sót, borsot, füstölt leves kockát). Ha megfőtt, tejfellel behabarjuk és tárkonyos ecettel ízestjük. Csipetkével dúsíthatjuk.
|