Bazsalikomos tészta spárgával


Hozzávalók (4)


50 dkg zöld spárga (vagy 1 kg fehér)
1 csokor bazsalikom
3 dkg tisztított pisztácia
1 evőkanál ételízesítő
25 dkg széles metélt tészta
A hollandi mártáshoz:
4 tojássárgája
2 dl tejszín
15 dkg vaj
1 evőkanál citromlé




A spárgát megmossuk, fás végeit levágjuk, a spárgát kisebb darabokra vágjuk. A bazsalikomot leöblítjük, leveleit apróra vágjuk. A pisztáciát összevagdaljuk. Elkészítés: A spárgát sós vízben kb. 8 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, a főzőlevet felfogjuk. A spárgát megszórjuk az ételízesítővel. Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Elkészítjük a hollandi mártást. (Lásd a pulykanyársnál.) Belekeverjük a bazsalikomot és a pisztáciát. A tésztát összeforgatjuk a hollandi mártással és a spárgával, ha kell kevés spárga főzőlével lazítjuk, és kínáljuk.


Elkészítési idő: 45 perc.