Csirke paradicsommártásban
Hozzávalók
Kb. 6-8 paradicsom (attól függÅ‘en, milyen szaftosra szeretnénk) olasz fűszerkeverék krumpi (amennyit az ételhez fogyasztani kÃvánunk, 3-4 személyre kb. 6-8 db) 4 csirkecomb hagymakrém só bors Ãzlés bacon (szeletelt, kb. egy csomag)
A paradicsomot kör alakú szeletekre vágjuk, és egy lábasban pépessé fÅ‘zzük. Olasz fűszerkeverékkel ÃzesÃtjük, majd amikor már szaftos, szűrÅ‘n átpaszÃrozzuk. Hagyjuk kissé kihűlni. Egy tepsit cseppet kizsÃrozunk (nem nagyon, mert a szalonna is zsÃros). BeterÃtjük szalonnával. A krumplit karikákra vágjuk, ráhelyezzük a szalonnára, majd erre tesszük a fűszerezett csirkecombokat. Ha maradt még szalonnánk, a húsra teregetjük, végül ráöntjük a paradicsommártást. Addig sütjük, amÃg a hús és a krumpli megpuhul.
|