Csirke paradicsommártásban


Hozzávalók


Kb. 6-8 paradicsom (attól függően, milyen szaftosra szeretnénk)
olasz fűszerkeverék
krumpi (amennyit az ételhez fogyasztani kívánunk, 3-4 személyre kb. 6-8 db)
4 csirkecomb
hagymakrém
só
bors ízlés
bacon (szeletelt, kb. egy csomag)




A paradicsomot kör alakú szeletekre vágjuk, és egy lábasban pépessé főzzük. Olasz fűszerkeverékkel ízesítjük, majd amikor már szaftos, szűrőn átpaszírozzuk. Hagyjuk kissé kihűlni. Egy tepsit cseppet kizsírozunk (nem nagyon, mert a szalonna is zsíros). Beterítjük szalonnával. A krumplit karikákra vágjuk, ráhelyezzük a szalonnára, majd erre tesszük a fűszerezett csirkecombokat. Ha maradt még szalonnánk, a húsra teregetjük, végül ráöntjük a paradicsommártást. Addig sütjük, amíg a hús és a krumpli megpuhul.