Cukkinis egytál
Hozzávalók
80 dkg csirkemellfilé 2 teáskanál csirkefűszersó 20 dkg cserkészkolbász 1 nagy fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 3 piros húsú paprika 3 cukkini 6 evőkanál olaj 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv 6 dl tyúkhúsleves (kockából)
A csirkehúst megmossuk, kockára vágjuk, a csirkefűszerrel beszórjuk, és állni hagyjuk, amíg a többi hozzávalót előkészítjük. A kolbászt karikára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, magházát eltávolítjuk, húsát csíkokra vágjuk. A cukkinit megmossuk, 2 cm-es karikákra vágjuk.
Elkészítés: Serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, megpirítjuk benne a kolbászt, félretesszük. Nagyobb edényben felforrósítjuk a maradék olajat, a hagymát és a fokhagymát világosra pirítjuk benne, hozzáadjuk a csirkehúst, és néhány percig tovább pirítjuk. Beleöntjük a paradicsomot, és 5 percig együtt főzzük. Sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a húslevessel, és a húst puhára főzzük, levét hagyjuk elfőni. Amikor a hús elkészült, belefőzzük a paprikát és a cukkinit, úgy hogy az étel jó sűrű szaftos legyen. Tálaláskor, ha kell, utánízesítünk. A kolbászt a tányérokra rendezzük, ráöntjük a paradicsomos csirkés ragut, és petrezselymes párolt rizzsel tálaljuk
Elkészítési idő: 40 perc.
|