Fokhagymakrémleves
Hozzávalók
2 nagyobb burgonya 12 gerezd fokhagyma 1 evőkanál olaj 6 dl zöldségleves (kockából) 4 tojás 2 teáskanál fehérborecet
A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, sós vÃzben puhára fÅ‘zzük, lecsepegtetjük. A fÅ‘zÅ‘levét ne öntsük ki, mert ha kihűlt, egy részével a krumplit összeturmixoljuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk.
A fokhagymát az olajon gyengén megpirÃtjuk, és a krumplimasszához keverjük. Felöntjük a zöldséglevessel, ha szükséges sóval, borssal ÃzesÃtjük. Összeforraljuk. A tojásokat egy tálba ütjük, összekeverjük az ecettel, és a leveshez adjuk. Már csak melegÃtjük, nem forraljuk, nehogy a tojás összekapjon.
ElkészÃtési idÅ‘: 20 perc.
|