Fokhagymakrémleves


Hozzávalók


2 nagyobb burgonya
12 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
6 dl zöldségleves (kockából)
4 tojás
2 teáskanál fehérborecet




A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük. A főzőlevét ne öntsük ki, mert ha kihűlt, egy részével a krumplit összeturmixoljuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A fokhagymát az olajon gyengén megpirítjuk, és a krumplimasszához keverjük. Felöntjük a zöldséglevessel, ha szükséges sóval, borssal ízesítjük. Összeforraljuk. A tojásokat egy tálba ütjük, összekeverjük az ecettel, és a leveshez adjuk. Már csak melegítjük, nem forraljuk, nehogy a tojás összekapjon.


Elkészítési idő: 20 perc.