Görög citromos tyúkhúsleves
Hozzávalók
1 kisebb tyúk 6 vékony szál sárgarépa 3 fehérrépa 1 zellergumó 1 csokor zellerzöld 1 nagy fej karalábé 2 citrom, késhegynyi őrölt fehérbors 2 tojás sárgája 5 dkg rizs
A zöldségeket megtisztÃtjuk a szokott módon, megfelelÅ‘ méretűre vágjuk és egy nagy lábasba tesszük a tyúk mellé. A zellerzöldet nem aprÃtjuk fel, hanem egyben fÅ‘zzük bele, hogy a végén ki tudjuk szedni. Felöntjük vÃzzel vagy húsalaplével és a 2 citrom levét belefacsarjuk, majd beletesszük a megmosott rizst. Ha megfÅ‘tt, egy kevés levet kimerünk belÅ‘le, kissé hagyjuk kihűlni, majd a 2 tojássárgájával jól kikeverjük és visszaöntjük a levesbe.
|