Gombaragu


Hozzávalók


6 dkg szép nagy gomba
4 paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fél csípos fűszerpaprika (cseresznye vagy apró, hegyes erőspaprika
1 csésze töltött zöld olajbogyó
1-1 szál friss kakukkfű rozmaring
2 szál friss petrezselyem
1 citrom
fél dl olívaolaj
só
bors

Vágjuk a fuszerpaprikát apróra, a vöröshagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg és aprítsuk finomra. A paradicsomot vágjuk négyfelé, a magházát távolítsuk el. A gombák tönkjét vágjuk le, a fejeket mossuk meg, vágjuk négyfelé vagy nagyobb darabokra, és áztassuk a citrom levébe. Lábosban melegítsük meg az olívaolajat, tegyük bele a hagymát, és lassú tuzön, folytonosan kevergetve pirítsuk meg. Vegyük kisebbre a lángot, és adjuk hozzá a gombát. Amikor a gomba majdnem kész, tegyük hozzá az erospaprikát, a negyedbe vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, a száráról lecsípkedett kakukkfüvet és rozmaringot, az olajbogyót és a felaprított petrezselymet. Jól keverjük össze, és még 1 percig hagyjuk az eddiginél is lassabb tuzön. Tegyük át egy tálba, és forron tálaljuk.