Hagymaleves kétféle sajttal
Hozzávalók
2 nagy fej vöröshagyma 2 evőkanál olaj 3 dkg vaj 1 csapott evőkanál finomliszt 2 dl fehérbor 1 l szűrt húsleves (leveskockából is lehet) 4 kisebb szelet kenyér 10 dkg reszelt trappista sajt só, őrölt bors 4 evőkanál reszelt parmezán
A hagymát megtisztÃtjuk, kb. félcentis kockákra vágjuk, majd az olaj és az olvasztott vaj keverékében közepes lángon kevergetve 6-8 percig pirÃtjuk. Ekkor a liszttel meghintjük. 1 percig együtt sütjük, azután a borral és a levessel fölöntjük. Nagy lángon fölforraljuk, és néha megkeverjük, mert könnyen leég. Kis lángon 20 percig fÅ‘zzük. Közben a kenyeret egycentis kockákra vágjuk, sütÅ‘ben megpirÃtjuk, mélytányérokba elosztjuk, és a trappista sajttal összekeverjük. A forró levest megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk. A tányérokba merjük és a tetejére reszelt parmezánt szórunk.
Egy adag: 335 kcal / 1401 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|