Hideg paradicsomleves
Hozzávalók
15 dkg hagyma 2 kg érett paradicsom 7 dkg vaj 2 babérlevél 1 kis ág rozmaring 2 teáskanál cukor 4 szelet fehér szendvicskenyér 4 ág bazsalikom
A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paradicsomot megmossuk, és kockákra vágjuk.
Felforrósítunk 3 dkg vajat, és megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, összeforrósítjuk, belekeverjük a babérlevelet, a rozmaringot, és sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Felöntjük fél liter vízzel, és 30 percig rotyogtatjuk. A levesből kidobjuk a babérlevelet és a rozmaringot, a levest szitán átpasszírozzuk, utánaízesítjük, és hagyjuk kihűlni. A bazsalikomleveleket leöblítjük, apróra vágjuk, és a langyos levesbe keverjük. A kenyeret kis kockákra vágjuk, a maradék vajban megpirítjuk, és tálaláskor a leves tetejére szórjuk.
Elkészítési idő: 30 perc.
|