Meggyes csokikocka


Hozzávalók


kb. 20 szelethez:
20 dkg csokoládé
20 dkg mogyoró vagy dió
1 kg meggy (befőtt)
20 dkg vaj + a formához
20 dkg cukor
8 tojás
25 dkg liszt
2 teáskanál kakaópor
2 teáskanál sütőpor
3 csomag piros tortabevonó zselé
fél l tejszín
3 evőkanál csokoládéreszelék

A csokoládét lereszeljük, a mogyorót vagy diót ledaráljuk. A meggyet alaposan lecsepegtetjük, a levét felfogjuk. Kivajazunk egy mély tepsit. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, egy csipet sót, és eldolgozzuk. Belekeverjük a mogyorót, a csokoládét, a lisztet, a kakaót, a sütőport, és alaposan összedolgozzuk. A tepsibe simítjuk, rászórjuk a meggyet, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A tortabevonó zselét a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkeverjük a meggylével (ha szükséges, vízzel kipótoljuk). Felforraljuk, kissé hűlni hagyjuk, és a süteményre simítjuk. A süteményt felszeleteljük. A tejszínt kemény habbá verjük, és feldíszítjük vele a szeleteket. Megszórjuk a csokoládéreszelékkel, és kínáljuk.


Elkészítési idő: 45 perc.