Meggyes csokikocka
Hozzávalók
kb. 20 szelethez: 20 dkg csokoládé 20 dkg mogyoró vagy dió 1 kg meggy (befÅ‘tt) 20 dkg vaj + a formához 20 dkg cukor 8 tojás 25 dkg liszt 2 teáskanál kakaópor 2 teáskanál sütÅ‘por 3 csomag piros tortabevonó zselé fél l tejszÃn 3 evÅ‘kanál csokoládéreszelék
A csokoládét lereszeljük, a mogyorót vagy diót ledaráljuk. A meggyet alaposan lecsepegtetjük, a levét felfogjuk. Kivajazunk egy mély tepsit. A sütÅ‘t 180 fokra (gázsütÅ‘ 2. fokozat) elÅ‘melegÃtjük.
A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, egy csipet sót, és eldolgozzuk. Belekeverjük a mogyorót, a csokoládét, a lisztet, a kakaót, a sütÅ‘port, és alaposan összedolgozzuk. A tepsibe simÃtjuk, rászórjuk a meggyet, és a sütÅ‘ben kb. 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A tortabevonó zselét a csomagoláson olvasható utasÃtás szerint elkeverjük a meggylével (ha szükséges, vÃzzel kipótoljuk). Felforraljuk, kissé hűlni hagyjuk, és a süteményre simÃtjuk. A süteményt felszeleteljük. A tejszÃnt kemény habbá verjük, és feldÃszÃtjük vele a szeleteket. Megszórjuk a csokoládéreszelékkel, és kÃnáljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 45 perc.
|