Párolt jérce
Hozzávalók
(4)
1,5 kg-os jérce kevés liszt pirÃtáshoz: olaj só bors 10 dkg vöröshagyma 2-3 piros- és zöldpaprika 1 paradicsom 2 gerezd fokhagyma 1 babérlevél kevés kakukkfű 2 dl Olaszrizling 1 húsleveskocka 2 dl vÃzben feloldva
A jércét megtisztÃtjuk, darabokra vágjuk. A jércedarabokat megsózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, és mintegy tÃz percig olajban aranysárgára pirÃtjuk, aztán addig kivesszük a serpenyÅ‘bÅ‘l, amÃg abban megforgatjuk a megtisztÃtott, finomra vágott hagymát és a kicsumázott, szeletekre vágott paprikát. Aztán visszatesszük a jércét, hozzáadjuk a forró vÃzbe mártott, meghámozott, kockákra vágott paradicsomot, a megtisztÃtott, szétnyomott fokhagymát, a fűszereket, a bort, s lassú tűzön idÅ‘rÅ‘l-idÅ‘re megforgatva legalább háromnegyed órát pároljuk, amÃg a zöldségek sűrű mártássá fÅ‘nek össze. Ha túl sűrű lenne, fÅ‘zés közben húslevessel engedjük fel. Tálalás elÅ‘tt – ha szükséges – még ÃzesÃtjük. Hasábburgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk.
|