Párolt jérce


Hozzávalók (4)


1,5 kg-os jérce
kevés liszt
pirításhoz:
olaj
só
bors
10 dkg vöröshagyma
2-3 piros- és zöldpaprika
1 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
kevés kakukkfű
2 dl Olaszrizling
1 húsleveskocka 2 dl vízben feloldva

A jércét megtisztítjuk, darabokra vágjuk. A jércedarabokat megsózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, és mintegy tíz percig olajban aranysárgára pirítjuk, aztán addig kivesszük a serpenyőből, amíg abban megforgatjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát és a kicsumázott, szeletekre vágott paprikát. Aztán visszatesszük a jércét, hozzáadjuk a forró vízbe mártott, meghámozott, kockákra vágott paradicsomot, a megtisztított, szétnyomott fokhagymát, a fűszereket, a bort, s lassú tűzön időről-időre megforgatva legalább háromnegyed órát pároljuk, amíg a zöldségek sűrű mártássá főnek össze. Ha túl sűrű lenne, főzés közben húslevessel engedjük fel. Tálalás előtt – ha szükséges – még ízesítjük. Hasábburgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk.