Répatorta


Hozzávalók


4 egész tojás
1,5 bögre liszt
1 bögre étolaj
1,5 bögre cukor
2 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál fahéj
1 teáskanál só
10-15 dkg dió, mandula vagy mogyoró összetörve, esetleg darálva (darabosan jobb)
10 dkg mazsola (előzőleg beáztatva, mondjuk egy kis rumba)
50 dkg sárgarépa (kislyukú reszelőn lereszelve)

A lisztet, sót, fahéjat, sütőport összekeverjük. A tojásokat, olajat, cukrot, vaníliás cukrot összeturmixoljuk (vagy keverőgéppel jól összekeverjük). A lisztes és a tojásos keveréket fakanállal egybekeverjük. A masszába belekeverjük a diót, mazsolát és reszelt répát. Az egészet kiolajozott, morzsával kiszórt tortaformába öntjük. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük (ha van légkeverés, használjuk!), és kb. 50-55 percig sütjük. Akkor jó, ha a tetejét megnyomva rugalmasnak tűnik a tészta.