Répatorta
Hozzávalók
4 egész tojás 1,5 bögre liszt 1 bögre étolaj 1,5 bögre cukor 2 csomag sütÅ‘por 2 csomag vanÃliás cukor 2 teáskanál fahéj 1 teáskanál só 10-15 dkg dió, mandula vagy mogyoró összetörve, esetleg darálva (darabosan jobb) 10 dkg mazsola (elÅ‘zÅ‘leg beáztatva, mondjuk egy kis rumba) 50 dkg sárgarépa (kislyukú reszelÅ‘n lereszelve)
A lisztet, sót, fahéjat, sütÅ‘port összekeverjük. A tojásokat, olajat, cukrot, vanÃliás cukrot összeturmixoljuk (vagy keverÅ‘géppel jól összekeverjük). A lisztes és a tojásos keveréket fakanállal egybekeverjük. A masszába belekeverjük a diót, mazsolát és reszelt répát. Az egészet kiolajozott, morzsával kiszórt tortaformába öntjük.
175 fokra elÅ‘melegÃtett sütÅ‘be tesszük (ha van légkeverés, használjuk!), és kb. 50-55 percig sütjük. Akkor jó, ha a tetejét megnyomva rugalmasnak tűnik a tészta.
|