Szarvasragu zsemlegombóccal


Hozzávalók


2 evőkanál olaj
1 nagy vöröshagyma
0,5 kg szarvascomb kockára vágva
1 evőkanál liszt
1 zacskó vadhús alaplé
20 dkg gomba
30 dkg zöldborsó
pici mustár
só
bors
1 babérlevél
kakukkfű
4 db borókabogyó
1 dl vörösbor

A vékony karikára vágott vöröshagymát az olajon megpirítjuk, a hússal tovább pirítjuk. Megszórjuk liszttel, sóval, borssal, mustárral ízesítjük, ráöntjük az alaplevet, bort. Hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet, borókabogyót, majd sütőbe tesszük lefóliázva, és lassú tűzön addig főzzük, míg a hús megpuhul. A fóliát levesszük, belerakjuk a felaprított gombát, 10 percig visszatoljuk a sütőbe, majd a zöldborsóval további 5 percig főzzük. (Tálalás előtt a babérlevelet, borókát ki kell venni). Zsemlegombócot kínálok mellé.