Szarvasragu zsemlegombóccal
Hozzávalók
2 evőkanál olaj 1 nagy vöröshagyma 0,5 kg szarvascomb kockára vágva 1 evőkanál liszt 1 zacskó vadhús alaplé 20 dkg gomba 30 dkg zöldborsó pici mustár só bors 1 babérlevél kakukkfű 4 db borókabogyó 1 dl vörösbor
A vékony karikára vágott vöröshagymát az olajon megpirÃtjuk, a hússal tovább pirÃtjuk. Megszórjuk liszttel, sóval, borssal, mustárral ÃzesÃtjük, ráöntjük az alaplevet, bort. Hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet, borókabogyót, majd sütÅ‘be tesszük lefóliázva, és lassú tűzön addig fÅ‘zzük, mÃg a hús megpuhul.
A fóliát levesszük, belerakjuk a felaprÃtott gombát, 10 percig visszatoljuk a sütÅ‘be, majd a zöldborsóval további 5 percig fÅ‘zzük. (Tálalás elÅ‘tt a babérlevelet, borókát ki kell venni). Zsemlegombócot kÃnálok mellé.
|