Vegyes babsaláta
Hozzávalók
1 zacskó mirelit vajbab 1 zacskó mirelit zöldhüvelyű bab 1 doboz vörös vesebab (Kidney) 1 fej lilahagyma fél csomó zöldhagyma 10 dkg majonéz 1 dl tejföl 1 dl joghurt 1 teáskanál mustár porcukor citromlé só
A majonézt kikeverjük a tejföllel és a joghurttal. Mustárral, porcukorral, citromlével, sóval ÃzesÃtjük. A kétféle fagyasztott babot felengedtetés nélkül, forrásban lévÅ‘, sós vÃzben megfÅ‘zzük. A konzerv vesebabot leszűrjük, hideg vÃzzel leöblÃtjük. A megtisztÃtott lilahagymát apró kockákra, a zöldhagymát karikákra vágjuk. Összekeverjük a saláta hozzávalóit, leöntjük a mártással és legalább 1 órát érleljük.
|