Vegyes babsaláta


Hozzávalók


1 zacskó mirelit vajbab
1 zacskó mirelit zöldhüvelyű bab
1 doboz vörös vesebab (Kidney)
1 fej lilahagyma
fél csomó zöldhagyma
10 dkg majonéz
1 dl tejföl
1 dl joghurt
1 teáskanál mustár
porcukor
citromlé
só

A majonézt kikeverjük a tejföllel és a joghurttal. Mustárral, porcukorral, citromlével, sóval ízesítjük. A kétféle fagyasztott babot felengedtetés nélkül, forrásban lévő, sós vízben megfőzzük. A konzerv vesebabot leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A megtisztított lilahagymát apró kockákra, a zöldhagymát karikákra vágjuk. Összekeverjük a saláta hozzávalóit, leöntjük a mártással és legalább 1 órát érleljük.