Szarvasragu vaslábosban


Hozzávalók


50 dkg szarvashús (legjobb a lapocka vagy a comb)
2 vöröshagyma
1 közepes póréhagyma
1 sárgarépa
1 zeller
só, őrölt bors
vadételfűszer-keverék
2 babérlevél
5 borókabogyó
10 dkg rókagomba
1 dl száraz vörösbor

A húst megmossuk, kockákra vágjuk, majd leszárogatjuk. Az összes zöldséget megtisztítjuk, lecsöpögtetjük és felaprítjuk. Vastagfenekű vaslábasban egy kevés olajat forrósítunk, és a húst átsütjük benne. A hagymát hozzáadva tovább pirítjuk, majd a többi zöldséget beleszórjuk, megfűszerezzük, a borral ízesítjük, és lefödve, kis lángon 40-45 percig pároljuk. Főtt tészta (leginkább széles metélt) illik hozzá.


Elkészítési idő: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 330 kcal / 1380 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.