Szarvasragu vaslábosban
Hozzávalók
50 dkg szarvashús (legjobb a lapocka vagy a comb) 2 vöröshagyma 1 közepes póréhagyma 1 sárgarépa 1 zeller só, őrölt bors vadételfűszer-keverék 2 babérlevél 5 borókabogyó 10 dkg rókagomba 1 dl száraz vörösbor
A húst megmossuk, kockákra vágjuk, majd leszárogatjuk. Az összes zöldséget megtisztÃtjuk, lecsöpögtetjük és felaprÃtjuk. Vastagfenekű vaslábasban egy kevés olajat forrósÃtunk, és a húst átsütjük benne. A hagymát hozzáadva tovább pirÃtjuk, majd a többi zöldséget beleszórjuk, megfűszerezzük, a borral ÃzesÃtjük, és lefödve, kis lángon 40-45 percig pároljuk. FÅ‘tt tészta (leginkább széles metélt) illik hozzá.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 330 kcal / 1380 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
|