Paprikakrémleves


Hozzávalók


1 csomó újhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor zellerzöld
3 evőkanál olaj
3-4 húsosabb sárga színű paprika
só, őrölt bors

Az összes zöldséget megtisztítjuk. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk, és szárát a díszítéshez félretesszük. A fokhagymát présen áttörjük, a zellerzöldet finomra aprítjuk, majd az olajon a hagymával együtt megfuttatjuk. A paprikát kicsumázzuk, kockákra vágjuk, az előbbiekhez adjuk, jól összekeverjük. Fél liter vízzel fölöntjük, kis lángon a forrástól számított 15 percen át főzzük, majd amikor kihűlt, turmixoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, jól lehűtjük. Tálaláskor jégkockákat szórunk bele, és a félretett, fölaprított hagymaszárral díszítjük.


Elkészítési idő: 30 perc + hûtés.
Egy adag: 128 kcal / 535 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.