Paprikakrémleves
Hozzávalók
1 csomó újhagyma 3 gerezd fokhagyma 1 csokor zellerzöld 3 evÅ‘kanál olaj 3-4 húsosabb sárga szÃnű paprika só, Å‘rölt bors
Az összes zöldséget megtisztÃtjuk. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk, és szárát a dÃszÃtéshez félretesszük. A fokhagymát présen áttörjük, a zellerzöldet finomra aprÃtjuk, majd az olajon a hagymával együtt megfuttatjuk. A paprikát kicsumázzuk, kockákra vágjuk, az elÅ‘bbiekhez adjuk, jól összekeverjük. Fél liter vÃzzel fölöntjük, kis lángon a forrástól számÃtott 15 percen át fÅ‘zzük, majd amikor kihűlt, turmixoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, jól lehűtjük. Tálaláskor jégkockákat szórunk bele, és a félretett, fölaprÃtott hagymaszárral dÃszÃtjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc + hûtés.
Egy adag: 128 kcal / 535 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|