Spárgaleves
Hozzávalók
40 dkg spárga 2 kiskanál levesízesítő por (ételízesítő por vagy leveskocka is lehet) 5 dkg főzőmargarin 5 dkg liszt 1 csokor petrezselyem 2 dl tej 2 dl tejföl cukor a galuskához: 1 tojás liszt
A spárgát megtisztítjuk, 2-3 centis darabokra vágjuk, és kb. 1 liternyi levesízesítős vízben puhára főzzük. Közben a margarinon megfuttatjuk a lisztet és fölaprított petrezselyemmel megszórjuk. Amikor kihűlt, a tejjel meg a tejföllel simára keverjük, és a levest ezzel sűrítjük. Csipetnyi cukorral ízesítjük. A tojásból és lisztből galuskatésztát keverünk, és a levesbe szaggatjuk. Ha kell, utánasózzuk.
Elkészítési idő: 40 perc.
Egy adag: 1319 kcal / 1334 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
|