Vegyes saláta fűszeres öntettel


Hozzávalók (4)


2 paprika
2 paradicsom
1 uborka
1 vöröshagyma
1 főtt burgonya
1 sárgarépa
2 keménytojás
2 dl joghurt
1 evőkanál borecet
2 evőkanál olaj

A paradicsomot, paprikát, uborkát gondosan megmossuk. A paradicsomot szeletekre, a paprikát - kicsumázás után - vékony csíkokra, az uborkát - héjastól - kb. 1 centis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra szeleteljük. A főtt burgonyát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük. A főtt tojásokat megtisztítjuk, negyedekre vágjuk. A joghurthoz hozzáadjuk a borecetet, olajat, megszórjuk 8-fűszeres sóval és az egészet simára keverjük. A zöldségeket mély salátástálban óvatosan összekeverjük, hogy ne törjenek össze. A tetejét tojásgerezdekkel díszítjük, jól behűtve tálaljuk. A salátaöntetet külön mártásos csészében adjuk mellé.


Elkészítési idő: 20 perc.

Italajánlat: száraz fehérbor.