Fejes saláta sajtos-olÃvás öntettel
Hozzávalók
(2)
1 nagy fej saláta 1 kiskanál hideg tej 2 kiskanál vörösborecet fél citrom átszűrt leve fél gerezd apróra vágott fokhagyma 4 evÅ‘kanál extra szűz olÃvaolaj 10 dkg morzsolt feta sajt 1 kiskanál reszelt parmezánsajt 2 kis paradicsom kockákra vágva 20 szem magozott, fekete olajbogyó 1 kis csokor metélÅ‘hagyma
A tejet, vörösborecetet, citromlevet és a fokhagymát turmixoljuk, közben lassan belecsorgatjuk az olÃvaolajat. Ezután 10 szem olÃvabogyót, a fetasajt felét és a reszelt parmezánt is hozzáadjuk, végül a dresszinget selymesre turmixoljuk. A megmosott, leszárogatott salátát falatokra tépkedjük, a mártásba forgatjuk, úgy, hogy minden levelet bevonjon. Apróra vágott metélÅ‘hagymával, paradicsomkockákkal megszórjuk, és az egyik adagot (a párjáét!) a maradék 10 szem olÃvabogyóval dÃszÃtve tálaljuk.
|