Fejes saláta sajtos-olívás öntettel


Hozzávalók (2)


1 nagy fej saláta
1 kiskanál hideg tej
2 kiskanál vörösborecet
fél citrom átszűrt leve
fél gerezd apróra vágott fokhagyma
4 evőkanál extra szűz olívaolaj 10 dkg morzsolt feta sajt
1 kiskanál reszelt parmezánsajt 2 kis paradicsom kockákra vágva
20 szem magozott, fekete olajbogyó
1 kis csokor metélőhagyma

A tejet, vörösborecetet, citromlevet és a fokhagymát turmixoljuk, közben lassan belecsorgatjuk az olívaolajat. Ezután 10 szem olívabogyót, a fetasajt felét és a reszelt parmezánt is hozzáadjuk, végül a dresszinget selymesre turmixoljuk. A megmosott, leszárogatott salátát falatokra tépkedjük, a mártásba forgatjuk, úgy, hogy minden levelet bevonjon. Apróra vágott metélőhagymával, paradicsomkockákkal megszórjuk, és az egyik adagot (a párjáét!) a maradék 10 szem olívabogyóval díszítve tálaljuk.