Sült paprika rokfortmártással
Hozzávalók
1 kg vastag húsú, nagy zöldpaprika öntethez: 2 evÅ‘kanál olaj ecet 5 dkg rokfort 2 dl kefÃr só cukor Å‘rölt bors 3 gerezd fokhagyma
A megmosott zöldpaprikákat egy száraz tepsibe egymás mellé fektetem. ElÅ‘melegÃtett forró sütÅ‘ben mindkét oldalukat barnára sütöm. Ha kissé kihűltek héjukat lehúzom, és a csumájukat kidobom. Az olajat, az ecetet, a megreszelt rokfortot és a kefirt simára keverem.Sóval, cukorral, borssal, zúzott fokhagymával ÃzesÃtem. A paprikákat hosszú csÃkokra vágom, és szÃnenként váltakozva a tálra rendezem. A sűrű öntettel meglocsolom, és tálalásig a hűtÅ‘szekrénybe teszem.
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc.
Egy adag: 225 kcal / 945 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Szentgyörgy hegyi olaszrizling '01).
|