Paradicsomkrém leves
Hozzávalók
40 dkg érett paradicsom 1 nagyobb vöröshagyma 2 szál szárzeller 3 evőkanál olaj 1 liter szárnyashúsleves 1 csokor friss bazsalikom 2 ágacska rozmaring só, őrölt bors a tetejére: tejszín, zellerlevél
A paradicsomot egy pillanatra forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, húsát feldaraboljuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, az olajon üvegesre sütjük, majd a paradicsomot a megtisztított, feldarabolt szárzellerrel együtt rádobjuk (levelét félretesszük), és 1-2 percig nagy lángon kevergetve pirítjuk. A húslevessel felengedjük, majd az egészet puhára főzzük. A felaprított zellerlevéllel fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk. A tűzről lehúzzuk, és merülőmixerrel pürésítjük. Ismét felforraljuk, de már nem főzzük tovább. Sűrű tejszínnel és zellerlevéllel díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc.
Egy adag: 278 kcal / 1160 kJ.
Italajánlat: száraz rosé Szekszárdi zweigelt rosé '01.
|