Sült krumpli sajtos paradicsommártással
(papas correadas
Hozzávalók
1 kg nem szétfövő burgonya, só a mártáshoz: 4 paradicsom 1 nagy szál póréhagyma 5 dkg vaj 1 evőkanál paradicsom- püré 15 dkg reszelt mozzarella sajt, só 3 evőkanál olaj (legjobb a kukoricaolaj) 1 evőkanál apróra vágott, friss korianderlevél
A sütÅ‘t 225 oC-ra elÅ‘melegÃtjük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és hosszában félbevágjuk. Tepsibe szórjuk, és megsózzuk. A forró sütÅ‘ben 35-45 perc alatt puhára és ropogós pirosra sütjük. Közben a
mártáshoz a paradicsom héját lehúzzuk, húsát kis kockákra vágjuk. A megtisztÃtott póréhagymát felszeleteljük, és a vajon megfuttatjuk. A paradicsomot, a paradicsompürét, a reszelt mozzarellát hozzáadjuk, megsózzuk, és 10 percig pároljuk. Végül belekeverjük az olajat és a finomra aprÃtott korianderleveleket.
Ez a mártás az egyszerű fÅ‘tt krumpli mellé is finom, az újkrumplit pedig egyenesen megbolondÃtja.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra.
Egy adag: 540 kcal / 2257 kJ.
Italajánlat: száraz rosé.
|